Teknoloji

SwiftKey iOS uygulamasına klavye tema mağazası eklendi

swiftkey-klavye-210515-1SwiftKey’in yenilikçi klavye uygulaması iOS’te sunduğu klavye tema seçeneklerini genişletti, tabii ki belirli bir fiyat etiketi karşılığında. Ücretsiz olan uygulama içinde, uygulama içi satın alma yöntemiyle elde edilebilecek çeşitli temalar sunulmaya başlandı.

SwiftKey’in daha önce ücretli olan Android uygulaması geçen yıl ücretsiz yapılmış, ancak kullanıcıların klavye temalarını uygulama içinden satın almalarına imkan tanınmıştı. iOS versiyonu geçen yılın ikinci yarısında çıkmış ve ücretsiz olarak iPhone ve iPad kullanıcılarına sunulmuştu. Şimdi Android uygulamasında olduğu gibi iOS uygulamasında da para karşılığında daha fazla temaya erişim şansı tanınmış oluyor.

SwiftKey iOS uygulamasına farklı renk ve tasarıma sahip 12 yeni klavye teması ekledi. Temaların çoğu 1,99 TL’ye satılırken Shooting Stars adlı tema 4,29 TL’ye satılıyor. Bu tema animasyonu ve paralaks efektleri nedeniyle daha yüksek fiyat etiketi taşıyor. Bu çekici unsurlar işe yarıyor olmalı ki, bu tema SwiftKey’in Minimal Coal’den sonra en çok indirilen ikinci teması olma özelliğini taşıyor. Temalara para vermek istemeyenler için SwiftKey uygulaması içinde üç adet ücretsiz klavye teması bulunuyor.

swiftkey-klavye-210515-2

Bu arada SwiftKey kullanıcılardan topladığı anonim tuş vuruş verilerinden para kazanıyor olabilir. Uygulamanın gizlilik sözleşmesinde klavye vuruş verilerinin toplanabileceğini ve üçüncü taraf şirketlerle paylaşılabileceğini belirten ibareler bulunuyor. Bu, SwiftKey’in herhangi bir veri satışında bulunduğu anlamına gelmiyor, ancak gelecekte böyle bir hamlede bulunabilir. Veriler anonim olduğu için herhangi bir casusluk faaliyetinde kullanılması mümkün değil. Bu veri gelecekte muhtemelen daha akıllı klavyeler ve tahmine dayalı yazı yazma teknolojilerinin geliştirilmesi için kullanılacaktır.

Temaların yanı sıra SwiftKey uygulamanın kararlılığını artırarak performansını iyileştiriyor. Ayrıca uygulama İngilizce, Almanca, İspanyolca, Fransızca gibi diller arasında çift dilli yazma imkanı tanıyor. Böylelikle “sweet dreams, mon petit chou” gibi, içinde hem İngilizce hem de Fransızca kelimeler barındıran bir cümleyi otomatik tamamlama kullanmadan yazabilirsiniz.

iOS için SwiftKey uygulamasını aşağıdaki App Store bağlantısını takip ederek indirebilirsiniz.

İLGİLİ HABERLER