Manşetler

SwiftKey iOS uygulaması yayınlandı

Android işletim sistemli akıllı telefonlarda yazma işlemini önemli ölçüde kolaylaştıran klavye yazılımı SwiftKey, iOS’teki yerini aldı. Ancak Apple üçüncü taraf uygulamalara işletim sisteminin çekirdeğine iniş izni vermediği için, SwiftKey iOS’e bir not alma uygulaması şeklinde transfer oldu. Android uygulamasının yeteneklerinin bir kısmı da bu süreçte iOS uygulamasına aktarıldı. SwiftKey Note adını taşıyan uygulamayla iOS kullanıcıları aldıkları notları hızlı bir şekilde başkalarıyla paylaşabilecek.

swiftkey-ios-300114

Uygulamada kullanan klavye ilk bakışta Apple’ın iOS’te sunduğu varsayılan klavyeyle aynı gözükse de, iki temel fark barındırıyor. Klavyenin üst kısmında önerilen kelimelerin gösterilmesi ve kullanıcının yazma alışkanlıklarını öğrenebilen otomatik düzeltme teknolojisi SwiftKey klavyesinin iOS klavyesinden ayrıldığı temel noktaları oluşturuyor.

Uygulamanın son derece basit bir yapıya sahip olduğu SwiftKey ekibi tarafından da kabul edilirken, ekip iOS kullanıcılarından aldıkları yoğun isteğe dikkat çekiyor ve en azından bazı özellikleri bu platforma taşımak istediklerini belirtiyor. Bu uygulamanın kendileri adına bir tepki ölçüm aracı olduğunu söyleyen SwiftKey Başkan Yardımcısı Ruth Barnett, düzenli güncellemelerle uygulamanın daha iyi bir hale geleceğinin sözünü verdi.

Uygulamanın temel odak noktası olan notlar defterle veya etiketlerle sınıflandırılabiliyor. Evernote hesabı olanlar SwiftKey Note uygulamasındaki defterlerini bu servisle eş zamanlama imkanına sahip. Şirketin bir diğer servisi olan SwiftKey Cloud desteği şu an için SwiftKey Note’un kapsama alanı içinde olmasa da, Barnett şirketin bu entegrasyonu sağlamaya istekli olduğunu dile getirdi.

SwiftKey Cloud entegrasyonu olmadığı için Android’de SwiftKey uygulamasını kullananların klavyelerini SwiftKey Note uygulamasıyla eş zamanlama imkanı bulunmuyor. Uygulamada Gmail, Facebook ve Twitter entegrasyonlarının da sunulmadığını ayrıca belirtmek gerekiyor.

SwiftKey’i platform tabanlı bir çözüm olarak tanımlayan Barnett, zaman ve kaynakların örtüşmesine paralel olarak iOS uygulamasını yayınladıklarını ve hem iOS’i hem de Android’i destekleyen bir şirkete dönüşmekten ötürü çok mutlu olduklarını ifade etti. Barnett amaca yönelik bir uygulama hazırladıklarını ve spesifik bir sorun için çözüm sunduklarını sözlerine ekledi. Not alma uygulamaları rekabetin yüksek olduğu bir pazar olsa da, SwiftKey bu işlemi hızlı biçimde gerçekleştirmek isteyenlerin sıklıkla başvuracağı uygulamalardan biri olacak gibi gözüküyor.

İlgili >> iTunes App Store, Pocket-lint

Teknoblog’u XFlipboard, Google Haberler ve Instagram‘da takip et!

İLGİLİ HABERLER