Ulaşım

SwiftKey Clarion AX1 ile otomobillere giriyor

Android’in otomobilinize girişi kaçınılmaz olacak. Buna sevinmelisiniz, çünkü Android telefon ve tabletinizde severek kullandığınız, hayatınızı kolaylaştıran uygulamaları otomobilinizde de kullanma fırsatını elde edeceksiniz. Örneğin SwiftKey, Clarion ile işbirliği yaparak akıllı klavyesini otomobile getiriyor.

swiftkey-clarion-ax1-100114

Clarion AX1 olarak adlandırılan Android tabanlı otomobil konsol biriminde SwiftKey varsayılan klavye olarak kullanılıyor. “AX1” adı “Android Deneyimi 1” kavramını temsil ediyor ve bu kapsamda çeşitli araç içi eğlence özellikleri sunuluyor. Full HD video oynatma, navigasyon, uygulama desteği bunlar arasında sayılabilir.

Clarion AX1’de 6.5 inç dokunmatik ekran bulunuyor ve bu cihaz Android ve iOS cihazlarına Bluetooth veya Wi-Fi üzerinden bağlanarak telefonunuzdan içerik oynatabiliyor. microSD kart yuvası ve iki adet USB portu da cihaz üzerinde yer alıyor.

SwiftKey kurucusu ve sorumlu teknik başkanı Ben Medlock, “bağlı otomobil” teknolojilerinin 2014 yılında büyüyen eğilimler arasında yer alacağını ve ana akım kullanıcı kitlesine ulaşacağını kaydetti. Clarion gibi bir şirketle işbirliği yapmalarının da bu heyecan verici sektöre olan ilgilerini gösterdiğini dile getirdi.

Clarion’un kullandığı Android biraz eski görüntüye sahip, ayrıca Google sertifikalı cihazlarda gördüğümüz Gmail, Google Haritalar gibi uygulamaları barındırmıyor. Bunlara rağmen SwiftKey ile üstün bir yazı yazma deneyimi sunacak olmasını bilmek güzel.

Clarion AX1 Asya kıtasında piyasaya sunulmaya başladı, 2014 içinde Avrupa ve ABD’de de satışta olması bekleniyor.

İlgili >> SwiftKey

İLGİLİ HABERLER