Teknoloji

SwiftKey 4.5 beta sürümü emoji desteğiyle geldi

SwiftKey popüler klavye uygulaması için en son beta sürümünü yayınladı. İlerleyen haftalarda herkesin kullanımına sunulması beklenen özellikler taşıyan bu son beta sürümü içinde emoji desteği ve numara satırı ekleme seçeneği bulunuyor. Son beta sürümünün yayınlanmasından yaklaşık bir ay sonra gelen SwiftKey 4.5 beta klavyenin boyutunu tercihlere uygun şekilde değiştirme imkanını da sunuyor.

swiftkey-4-5-beta-131213

Emoji desteğinin eklenmesi sayesinde bir mesaja kedi veya maymun işareti eklemek istediğinizde bunun için bulunduğunuz uygulamaya bağlı kalmanıza gerek kalmıyor, bunları SwiftKey klavyesi üzerinden eklemek mümkün oluyor. Emoji desteğinin klavye uygulamasında epey yoğun olduğu görülüyor, yazı yazarken çeşitli emoji tavsiyeleri de sunuluyor. Örneğin kedi kelimesi yazmak isteyen bir kullanıcı bu kelimenin doğru yazılışının yanı sıra kedi simgesini de tavsiye satırı içinde görüyor. Emoji kullanımı da takip ediliyor ve SwiftKey buna bağlı olarak zaman geçtikçe daha doğru his simgesi tavsiyelerinde bulunuyor.

SwiftKey 4.5 beta ile birlikte klavyeye numara satırı da eklenebiliyor. Klavyenin en tepesine yerleşen numara satırı sayesinde rakamları tuşlamak için uzun süre basmanıza gerek kalmıyor. SwiftKey bu özelliğin müşterilerden gelen talep sonrasında eklendiğinin altını çiziyor. Ancak bu özelliği açmanın ekranda geri kalan alanı biraz daha daralttığı da bir gerçek. Küçük ekranlı cihaz kullananlar opsiyonel olarak sunulan bu numara satırını kapatmak isteyebilirler.

SwiftKey 4.5 beta uygulamasını beta.swiftkey.net adresi üzerinden deneyebilirsiniz.

İLGİLİ HABERLER