Teknoloji

Apple’ın kod eğitimi uygulaması Swift Playgrounds macOS’e geldi

swift playgrounds

Apple‘ın Swift Playgrounds uygulaması, şirketin en yeni programlama dili olan Swift‘in temel noktalarını hızlı biçimde öğrenmeyi sağlıyor. Şimdiye kadar sadece iPad’lerde kullanılabilen uygulamaya artık macOS üzerinde de erişmek mümkün.

Swift Playgrounds‘ta Swift’in temel özellikleri, küçük oyunlarla kodlama meraklılarına aktarılıyor. Byte isimli bir karakteri yönlendiren oyuncular kodlama bilgilerinin de yardımıyla bulmacaları çözüp daha üst seviyelere doğru yürüyebiliyor.

Swift Playgrounds’ın iPad’den macOS platformuna taşınması, Catalyst sayesinde gerçekleşti. Catalyst ile iOS uygulamalarını bazı küçük değişikliklerle macOS üzerinde çalıştırmak da mümkün oluyor.

Swift Playgrounds macOS uygulaması Apple’ın Catalyst’e güvenini gösteriyor

Swift Playgrounds’ın masaüstü uygulaması, fare desteğiyle iPad uygulamasından ayrılıyor. Kullanıcılar tıklat-sürükle desteğiyle uygulama üzerinde kendi programlarını oluşturabiliyor. iCloud entegrasyonu sayesinde iPad’de başlayan bir projeyi macOS’te tamamlamak veya tam tersini gerçekleştirmek mümkün oluyor.

Swift Playgrounds’ın macOS uygulaması, Apple’ın Catalyst’e olan güvenini göstermesi açısından önem taşıyor. Apple, bundan kısa bir süre önce geliştiricilerin hem iOS hem de macOS için evrensel uygulamalar geliştirmesinin önünü açmıştı. Mart ayından itibaren kullanıcılar, App Store veya Mac App Store’dan aldıkları bir uygulamayı hem iOS ve iPad OS hem de macOS üzerinde kullanabilecek.

Teknoblog’u XFlipboard, Google Haberler ve Instagram‘da takip et!

İLGİLİ HABERLER