Teknoloji

Swift Playgrounds 4 iPad için çıktı, bir uygulama geliştirmek için Mac gerekmiyor

swift playgrounds 4 ipad
Teknoblog içeriklerine Google Haberler’de abone olun:

Apple’ın Swift Playgrounds 4 uygulaması çıktı. Bu yılın ortalarında, Apple’ın WWDC 2021 etkinliğinde duyurulan yeni uygulama, kullanıcıların doğrudan bir iPad’de iOS ve iPadOS için uygulamalar geliştirmesine olanak tanıyor.

Swift Playgrounds 4 sayesinde uygulamalar üzerinde çalışırken gerçek zamanlı olarak önizleme yapabilir ve işiniz bittiğinde bunları doğrudan App Store’a gönderebilirsiniz. Uygulama artık iPad için App Store’da dağıtıma çıktı.

Apple, geliştirici web sitesinde yaptığı duyuruda “Swift Playgrounds, kodlamayı öğrenmenin en iyi ve en kolay yoludur.” ifadesini kullanıyor.

swift playgrounds 4 ipad

Swift Playgrounds 4 ile birlikte iPad artık gerçek bir geliştirici aracı

Swift Playgrounds’ın önceki versiyonları büyük ölçüde çocukları hedefliyordu. Yeni başlayanlara Swift’de nasıl kod yazılacağını öğretmeyi amaçlıyor ve bunu bir dizi eğlenceli ve renkli bulmacalar aracılığıyla yapıyordu. Geçmişte bağımsız bir geliştirici aracı olarak işlev görmemişti. Halbuki yeni versiyonla birlikte uygulama ilk kez, kodlayıcıların program içinde tam uygulamalar oluşturabilecekleri bir hâle geliyor.

iPhone ve iPad uygulamaları büyük ölçüde yalnızca macOS’ta çalışan, üstelik karmaşık yapısıyla ünlü bir uygulama olan Xcode’da oluşturuluyor ve dağıtılıyor. Geliştiriciler yıllardır Xcode’un bir iPad sürümü için talepte bulunuyorlar. Swift Playgrounds 4, tam olarak böyle olmasa da fikirlerini bir Mac’e yatırım yapmadan denemek isteyen yeni iPhone ve iPad geliştiricileri için giriş engelini azaltmaya yardımcı olabilir.

İLGİLİ HABERLER