Teknoloji

Swatch önümüzdeki ilkbaharda yeni akıllı saatini çıkarıyor

Teknoblog içeriklerine Google Haberler’de abone olun:

S

İsviçreli saat üreticisi Swatch önümüzdeki iki ila üç ay içinde yeni bir akıllı saat çıkarmaya hazırlanıyor. Anlaşılıyor ki, söz konusu saat Apple’ın CEO’su Tim Cook’un Apple Watch’un çıkışı için işaret ettiği nisan ayına denk gelecek şekilde piyasaya giriş yapabilir.

Çeşitli kaynaklar tarafından dile getirilen iddialar hakkında fazla detay bulunmuyor. Ancak saatin birkaç işlevi çoktan herkese açık edilmişti. İletişim yetenekleri, Windows ve Android ile uyumlu uygulamalar Swatch’un akıllı saatinin başlıca özellikleri arasında bulunacak. Ayrıca bu saat mobil ödemeler yapma imkanı da sunacak. Şimdiye kadar Swatch’un bu yönde işbirliğini açıkladığı iki market zinciri var; Coop ve Migros.

Swatch’un akıllı saatinin en önemli avantajı şarj edilmeye gerek duymaması olabilir. Apple Watch daha piyasaya çıkmadan önce, sunacağı pil ömrü üzerinde tartışmalar yaşanmaya başladı; saatin bir günün altında bir çalışma ömrü sunan pile sahip olduğu iddia ediliyor. Aslında diğer akıllı saatlerin pil performansları da Apple Watch’dan çok iyi sayılmaz; Moto 360 da yaklaşık bir günlük çalışma ömrü sunan performans gösterirken Pebble Steel de bu süre beş ila yedi gün arasına çıkıyor. Çoğu akıllı saat veya bileklik de aşağı yukarı en fazla bir haftalık çalışma ömrü sunuyor.

Bu arada Swatch sözcüsünün The Next Web sitesine söylediğine göre, yeni akıllı saat şirketin mevcut Smart Touch saatinden farklı olacak. Smart Touch’ın güncellenmiş versiyonunun da bu ay içinde çıkacağını belirtelim.

İLGİLİ HABERLER