Teknoloji

Swatch akıllı saat patentleri biriktiriyor

swatch akıllı saat

Ünlü İsviçreli saat üreticisi Swatch’un akıllı saat pazarına giriş yapması, bir süredir bekleniyor. Şirket şu ana kadar sadece NFC özellikli bir saati piyasaya sürmekle yetinse de, Bloomberg’de yayınlanan bir haber ünlü saat üreticisinin sessiz ve derinden ilerlediğini gösteriyor.

Habere göre, Swatch akıllı saat geliştirmekte kullanabileceği patentleri biriktiriyor. Şirketin elinde akıllı saat teknolojileriyle ilintili 173 patent olduğunu belirten Bloomberg, şirketin yakınlık sensörleri ve veri iletimi gerçekleştirebilen piller gibi faydalı teknolojilerle de ilgilendiğini ortaya koyuyor.

Swatch akıllı saat üretmek için yardıma ihtiyaç duymayacak

Kaynaklara göre, Swatch’un elindeki patentler başka bir iş ortağına ihtiyaç duymadan akıllı saat üretmek için yeterli. Bir diğer klasik saat üreticisi olan Tag Heuer, akıllı saati için Intel ile işbirliği yapmak zorunda kalmıştı.

Akıllı telefon savaşları, bir cihazın fikri mülkiyetine sahip olmanın o cihazı üreten olmaktan daha fazla getiri sağlayabileceğini gözler önüne sermişti. Microsoft’un satılan her Android telefondan bir komisyon alarak Xbox satışlarıyla elde ettiğinden daha fazla geliri yakalaması, bu durumun en somut örneklerinden biri olarak gösterilebilir. Akıllı saat pazarında işlerin akıllı telefon pazarında olduğu gibi şekilleneceği yönünde keskin bir çıkarımda bulunmak mümkün olmasa da, güçlü bir patent portföyünün daima şirketlerin yararına olduğu gerçeğini unutmamak gerekiyor. Geniş bir portföy, şirketlere aynı oranda geniş bir hareket imkânı sağlıyor.

İLGİLİ HABERLER