Teknoloji

Swatch kendi akıllı saat işletim sistemini geliştiriyor

swatch
Teknoblog içeriklerine Google Haberler’de abone olun:

swatchAndroid Wear’a karşı misilleme niyetinde olan saat üreticisi Swatch Group, Google’ın giyilebilir ürünler için geliştirdiği işletim sistemini tercih etmek yerine kendi akıllı saat işletim sistemini geliştirmeye karar verdi. Şirketin CEO’su Nick Hayek, Bloomberg’e verdiği röportajda giyilebilir ürünlerin bir son kullanıcı ürünü olarak gelişmesi potansiyelinin bulunduğuna dikkat çekti, ancak küçültmeye gitmek ve bağımsız bir işletim sistemine sahip olunması gerektiğini söyledi.

Adı açıklanmayan işletim sistemi daha az pil gücüne ihtiyaç duyacak ki, bu şu an için bile en yeni akıllı saatlerin en zayıf noktasını oluşturuyor. Ayrıca yeni işletim sistemi veri korumasını daha iyi şekilde yapacak. 2018 sonlarında çıkacak Tissot markalı akıllı saat bu yazılımla birlikte sunulacak ilk ürün olacak.

Hayet şirketinin “küçük düşün” yaklaşımını benimsediğini, geliştirdikleri işletim sisteminin daha küçük şirketlere ve Silikon Vadisi’ndeki girişimlere lisanlanabileceğini de dile getirdi. Ayrıca şirket geliştirilmekte olan işletim sistemi hakkında daha fazla detay için 100’ün üstünde talep de almış.

Müşterilerin talep ettiği şekilde üstünde aksiyon alınabilir bildirimler, popüler üçüncü taraf uygulamalar ve diğer özellikleri içeren bağımsız bir giyilebilir ürün işletim sistemi geliştirmek çok da kolay sayılmaz. Ancak bildirimleri güzel şekilde gösteren ve tek bir şarjla günlerce çalışmayı sağlayacak bir akıllı saati isteyenler, Swatch’un yakında çıkacak işletim sisteminden heyecan duyabilir. Swatch Group’un markaları arasında Swatch, Tissot ve lüks marka Omega bulunuyor. Google’ın tarafında ise Tag Heuer ve onun yeni tanıtılmış Connected Modular 45 saati bulunuyor. Bu Android Wear cihazı 1600 dolarlık yurt dışı satış fiyatına sahip.

İLGİLİ HABERLER