Teknoloji

Swarm yeni tasarımıyla bir seyahat günlüğüne dönüşüyor

swarm yeni tasarimFoursquare’in yer bildirim uygulaması Swarm’ın odak noktası bir kez daha değişiyor. Swarm yeni tasarım anlayışıyla oyunsal özelliklerini arka plana atarken, yer bildirimlerini öne çıkarıyor ve “seyahat günlüğü” kimliğini kuvvetlendiriyor.

Genç kullanıcıların paylaşımdan bir süre sonra kaybolan fotoğraf ve videolara ilgisi her geçen gün artıyor. Bu da daha gerçekçi ve ham bir paylaşım tarzının uygulanmasını mümkün kılıyor. Foursquare kullanıcılarının sanal bayraklarını dikebilecekleri, zaman zaman geri dönüp anılarının keyfini yeniden yaşayabilecekleri bir alan oluşturmak istiyor.

Foursquare CEO’su Dennis Crowley, Swarm’ın yeni tasarımıyla ilgili açıklamalarda bulundu. Crowley, “Deneyimlerimizi hatırlamak istiyoruz. Bunu başkaları için değil, kendimiz için istiyoruz.” şeklinde konuştu. Foursquare CEO’su, değişimin arka planı hakkında da bilgi verdi. 6 ila 8 aylık bir süreç boyunca kullanıcıların neden yer bildirimi yaptığı konusunu tekrar düşündüklerini söyleyen Crowley, insanların artık kiminle paylaşım yaptıkları konusunda daha seçici davrandığına dikkat çekti. Foursquare CEO’su kullanıcıların daha sonra iş yerinde veya başka bir alanda başlarına dert olabilecek paylaşımlardan uzak durmayı istediğini de dile getirdi.

Yeni tasarım uygulamanın görünüşünde çok radikal bir değişim getirmiyor. Ancak güncellenen Swarm, bulunulan mekanların sayısı ve çeşitliliği üzerine daha fazla yoğunlaşıyor. Kullanıcı profili sayfasının merkezine yerleştirilen interaktif harita, yeni tasarımda göze çarpan ilk unsurlardan biri oluyor. Swarm yeni dönemde kullanıcılara bulundukları yerlerle ilgili daha fazla bilgi gösterecek. Bir mekana geri dönüldüğünde de o mekan ile ilgili daha fazla istatistiksel bilgi paylaşılacak. Böylelikle kullanıcıların her deneyimi daha rahat biçimde hatırlaması mümkün hâle gelecek.

Swarm yeni tasarım ile kullanıcılarını yeni yerleri keşfetme konusunda cesaretlendirmeyi sürdürüyor

Swarm yeni tasarım anlayışıyla kullanıcıları keşif konusunda daha farklı biçimde teşvik ediyor. Artık Swarm’daki 100 farklı yer bildirimi kategorisi üzerine daha fazla vurgu yapılıyor. Yer bildirimleriyle bağlantılı hâle gelen çıkartma ve başarıların sayısı artıyor. Foursquare’in eski günlerinden gelen başkanlıklar, seriler ve coin’ler gibi unsurlar hâlâ varlığını sürdürüyor. Ancak artık uygulama insanların geçmiş deneyimlerinin bir haritasını çıkarması üzerine odaklanıyor. Böylelikle bu deneyimlerin gelecekte de keyif ile hatırlanması amaçlanıyor.

Teknoblog’u XFlipboard, Google Haberler ve Instagram‘da takip et!

İLGİLİ HABERLER