Teknoloji

Swarm haftalık puan durumunu geri getirdi

Teknoblog içeriklerine Google Haberler’de abone olun:

swarm-logo-210815

Foursquare’in yer bildirim uygulaması Swarm, geçtiğimiz yıl kaldırdığı haftalık puan durumu özelliğini yeniden kullanıma sundu. Ancak özellik bu sefer biraz değişik bir yapı içinde Swarm kullanıcılarının karşısına çıkıyor.

Swarm artık kullanıcıların aktivitelerini sanal jetonlarla ödüllendiriyor ve haftalık puan durumu da toplanan jetonlar çerçevesinde şekilleniyor. Foursquare’den yapılan açıklamada ise şu an için sadece puan durumunu şekillendirmekte kullanılan jetonların ileride daha farklı işlevleri de beraberinde getireceğinin ipucu veriliyor.

swarm-puan-durumu-210815

Swarm’ın jeton dağıtmaya keyfi biçimde karar vermiş olması pek muhtemel gözükmüyor. Toplanan jetonların eninde sonunda sanal veya gerçek ürünler satın alırken kullanılması fikri kulağa oldukça mantıklı geliyor. Örneğin sıklıkla gidilen mekanlarda jetonlar sayesinde indirim alınması akıllara ilk düşen seçenekler arasında bulunuyor.

Jetonların Swarm’a Foursquare döneminden aşina olunan oyun elementlerinden birini daha geri getirmesi bile önemli bir değişiklik niteliği taşıyor. Yine eski özelliklerden biri olan başkanlık özelliği de geçtiğimiz haziran ayında yeniden aktif hâle getirilmişti. Swarm’a jetonları ve haftalık puan durumunu getiren güncelleme iOS ve Android için yayınlanırken, Windows Phone kullanıcılarının biraz daha beklemesi gerekiyor.

İLGİLİ HABERLER