Teknoloji

Suudi Arabistan Amazon’un patronu Jeff Bezos’un telefonuna sızmış

jeff bezos amazon

Amazon‘un kurucusu ve CEO’su Jeff Bezos‘a The National Enquirer gazetesi tarafından şantaj yapıldığına dair iddialar bir süre önce Bezos tarafından gündeme getirilmişti. Bezos adına konuyu inceleyen ekip, Suudi Arabistan istihbaratı tarafından desteklenen bir grubun da Amazon’un patronunun telefonuna sızdığı sonucunda vardı.

Ekibin liderliğini yürütten Gavin de Becker, söz konusu sonuca birkaç faktörün ışığında ulaşıldığını belirtti. Bezos’un ilişkisinin olduğu iddia edilen Lauren isimli kadının kardeşi Michael Sanchez’in ilişkiyi sızdıranın kendisi olmadığını ve The National Enquirer’ın Bezos’un telefonundaki mesajları daha önceden gördüğünü iddia etmesi, araştırma ekibinin en önemli delili gibi görünüyor. Becker’in ekibi, söz konusu mesajlara erişimde Suudi Arabistan’ın önemli bir rol oynadığını ve gerekli kaynakları sağladığını belirtiyor.

Becker’in ekibindeki uzmanlar, Suudi Arabistan’ın Jeff Bezos’un telefonuna sızma girişiminin altında Cemal Kaşıkçı cinayetinin olduğunu belirtiyor. İstanbul’daki Suudi Arabistan Başkonsolosluğu’nda öldürülen gazeteci, Bezos’un sahibi olduğu The Washington Post gazetesinde görev yapıyordu. Kaşıkçı’nın kaybolmasının ve ardından öldüğünün anlaşılmasının ardından The Washington Post konunun üzerine ısrarla gitmişti. Bu dönemde Suudi Arabistan’ın sosyal medyadaki trolleri de Jeff Bezos’a yoğun biçimde saldırmıştı.

Becker’e göre, Suudi Arabistan’ın veliaht prensi Muhammed bin Selman ve The National Enquirer’ın sahibi AMI’nın patronu David Pecker arasındaki yakın ilişki de dikkat çekici. Pecker’ın Selman’ın aracısı Kacy Grine’ı Donald Trump ile görüştürdüğü belirtilirken, Suudi Arabistan’ın Bezos ve The Washington Post’a The National Enquirer üzerinden vurma ihtimalinin kuvvetli olduğu ifade edildi.

Suudi Arabistan ve AMI’ın Jeff Bezos’un telefonuna sızdığına dair bulgular, araştırma ekibi tarafından ABD’deki federal kurumlarla paylaşıldı. Resmi makamların bu konuda nasıl bir tavır izleyeceği zamanla görülecek.

Teknoblog’u XFlipboard, Google Haberler ve Instagram‘da takip et!

İLGİLİ HABERLER