Teknoloji

Suudi Arabistan Amazon’un patronu Jeff Bezos’un telefonuna sızmış

Suudi Arabistan Amazon’un patronu Jeff Bezos’un telefonuna sızmış
Haberleri Kaçırma! Teknoblog'u Google Arama'da tercihli kaynağın yap ve En Çok Okunan Haberler'de bizi daha sık gör.
Tercihli Kaynak Ekle

Amazon‘un kurucusu ve CEO’su Jeff Bezos‘a The National Enquirer gazetesi tarafından şantaj yapıldığına dair iddialar bir süre önce Bezos tarafından gündeme getirilmişti. Bezos adına konuyu inceleyen ekip, Suudi Arabistan istihbaratı tarafından desteklenen bir grubun da Amazon’un patronunun telefonuna sızdığı sonucunda vardı.

Ekibin liderliğini yürütten Gavin de Becker, söz konusu sonuca birkaç faktörün ışığında ulaşıldığını belirtti. Bezos’un ilişkisinin olduğu iddia edilen Lauren isimli kadının kardeşi Michael Sanchez’in ilişkiyi sızdıranın kendisi olmadığını ve The National Enquirer’ın Bezos’un telefonundaki mesajları daha önceden gördüğünü iddia etmesi, araştırma ekibinin en önemli delili gibi görünüyor. Becker’in ekibi, söz konusu mesajlara erişimde Suudi Arabistan’ın önemli bir rol oynadığını ve gerekli kaynakları sağladığını belirtiyor.

Becker’in ekibindeki uzmanlar, Suudi Arabistan’ın Jeff Bezos’un telefonuna sızma girişiminin altında Cemal Kaşıkçı cinayetinin olduğunu belirtiyor. İstanbul’daki Suudi Arabistan Başkonsolosluğu’nda öldürülen gazeteci, Bezos’un sahibi olduğu The Washington Post gazetesinde görev yapıyordu. Kaşıkçı’nın kaybolmasının ve ardından öldüğünün anlaşılmasının ardından The Washington Post konunun üzerine ısrarla gitmişti. Bu dönemde Suudi Arabistan’ın sosyal medyadaki trolleri de Jeff Bezos’a yoğun biçimde saldırmıştı.

Becker’e göre, Suudi Arabistan’ın veliaht prensi Muhammed bin Selman ve The National Enquirer’ın sahibi AMI’nın patronu David Pecker arasındaki yakın ilişki de dikkat çekici. Pecker’ın Selman’ın aracısı Kacy Grine’ı Donald Trump ile görüştürdüğü belirtilirken, Suudi Arabistan’ın Bezos ve The Washington Post’a The National Enquirer üzerinden vurma ihtimalinin kuvvetli olduğu ifade edildi.

Suudi Arabistan ve AMI’ın Jeff Bezos’un telefonuna sızdığına dair bulgular, araştırma ekibi tarafından ABD’deki federal kurumlarla paylaşıldı. Resmi makamların bu konuda nasıl bir tavır izleyeceği zamanla görülecek.

⚡️⚡️ BU FIRSATLAR İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR ⚡️⚡️

MSI 23.8\" PRO MP243X 1920x1080 (FHD) FLAT IPS 100HZ 1MS ADAPTIVE-SYNC MONITOR
MSI G2712F 27\" Ultra Rapıd 1ms 180Hz Adaptive-Sync IPS Full HD Gaming (Oyuncu) Monitör
Bilgisayarda Kaçmaz Fırsatlar
Seçili Dyson Süpürgelerinde Net İndirim
Seçili Dyson Ürünlerinde 3000 TL İndirim
Game Garaj Elite S67 Amd R5 7500F 32GB Ram 1tb SSD RTX5070 120MM Sıvı Soğt Freedos Oyuncu Oem Paket
Asus Prime Lc 360 Argb 360 mm Intel-Amd Uyumlu Sıvı Soğutucu
Hepsiburada Satıcılı Monitörlerde Sepette %5 Net İndirim
Samsung S26 Ailesi Ürünlerinden Alana Samsung Watch 8 5000 TL İndirimli!

Teknoblog'un satış ortaklıkları vardır. Bunlar, editoryal içeriği etkilemez, ancak Teknoblog, satış ortaklığı bağlantıları üzerinden satın alınan ürünler için komisyon kazanabilir.