Ulaşım

Sürücüsüz otomobil insan hatası yüzünden kaza yaptı, iki kişi yaralandı

surucusuz otomobilFord’un desteklediği bir girişim olan Argo AI’ya ait bir sürücüsüz otomobil, ABD’nin Pittsburgh şehrinde gerçekleştirilen testler sırasında bir kazaya karıştı. The Incline’da yer alan habere göre, kaza sonucunda iki kişi hastaneye kaldırıldı. İlk bilgiler, kazanın bir insan hatasından kaynaklandığını gösteriyor.

Kazanın bir nakliye kamyonunun kırmızı ışıkta geçmesi yüzünden meydana geldiği belirtiliyor. Paylaşılan fotoğraflar da kural ihlâli yapan kamyonun otomobilin sağ tarafına şiddetli biçimde çarptığını gösteriyor. Argo AI’ın garajından yaklaşık 1,6 kilometre uzaklıkta gerçekleşen kazada yaralanan iki kişinin ise durumlarında bir tehlikenin olmadığı ifade edildi.

Pittsburgh Kamu Güvenliği Departmanı tarafından yapılan açıklamada, nihai kaza raporunun henüz tamamlanmadığı ve bunun biraz zaman alabileceği belirtildi. Açıklamada yasal sürecin de kaza raporunun tamamlanmasıyla şekilleneceği ifade edildi.

Argo AI’ın medya iletişimini yürüten Ford’dan da konuya ilişkin bir açıklama yapıldı. Açıklamada kazaya ilişkin bilgi toplama çalışmalarının devam ettiği ve önceliğin kazadan etkilenen herkesin sağlıklı olmasının olduğu belirtildi. Kaza sırasında aracın otonom sürüş modunda olup olmadığı konusunda ise bilgi verilmedi.

Argo sürücüsüz otomobil çalışmaları için Ford’dan 1 milyar dolar yatırım aldı

Google ve Uber’in otonom sürüş programlarında görev yapan kişiler tarafından kurulan Argo AI, sürücüsüz otomobil testlerini merkezinin de bulunduğu Pittsburgh’da gerçekleştiriyor. Şirket, 2017’nin başlarında Ford ile otonom sürüş çalışmaları için 1 milyar dolarlık ve 10 yıl süreli bir yatırım anlaşması imzalamıştı. Şirket, Ford’a 2021’de direksiyonsuz ve pedalsız bir sürücüsüz otomobil üretme hedefinde katkı sağlamak için çalışıyor.

İLGİLİ HABERLER