Ulaşım

Amazon ve Microsoft Here’a ortak oluyor

here harita surucusuz otomobil

Amazon ve Microsoft’un sürücüsüz otomobillere dair çalışmalar yaptıklarına dair haberler, geçtiğimiz hafta gündeme gelmişti. Mercedes-Benz’in sahibi Daimler tarafından The Wall Street Journal’a yapılan açıklama, söz konusu iddiaların gerçeklik payı olduğunu gösteriyor. Teknoloji devlerinin otonom otomobiller için haritalar geliştiren Here’dan hisse almaya oldukça yakın olduğu, Here’ın mevcut ortakları arasında yer alan Mercedes tarafından doğrulandı.

Üyeleri arasında Audi, BMW ve Mercedes’in de bulunduğu Alman otomobil üreticileri konsorsiyumu, Here’ı geçtiğimiz aralık ayında Nokia’dan 2.8 milyar avro karşılığında satın almıştı. The Wall Street Journal’a konuşan Daimler yöneticisi Thomas Weber, Amazon ve Microsoft’un Here’ın sürücüsüz otomobil sensörleriyle toplayacağı yoğun miktardaki veri için bulut bilişim desteği sunma konusunda istekli olduğunu dile getirdi.

Daimler’in yönetim kurulunda Ar-Ge çalışmalarından sorumlu olan Weber, Amazon ve Microsoft’un yanı sıra çok sayıda otomobil üreticisiyle görüştüklerini belirtti. Weber, Here ve kullanıcıları tarafından toplanan büyük miktardaki veriyi yönetecek bir bulut sağlayıcısına ihtiyaç duyduklarını, ancak henüz bu konuda kesin bir karara varmadıklarını sözlerine ekledi.

Amazon ve Microsoft’un Here’dan hisse satın alması durumunda, daha iyi sürücüsüz otomobil geliştirme yolculuğunda geleneksel otomobil üreticileri ve teknoloji şirketleri arasındaki sınırın kalkması yolunda önemli bir adım atılmış olacak. Milyonlarca kilometrelik test sürüşü yapan Google’ın sürücüsüz otomobilleri, testlere devam ederken, Uber de ABD’nin Pittsburgh şehrindeki otonom sürüş çalışmaları tesisini büyütmeyi sürdürüyor. Tesla ve Ford gibi otomobil üreticileri de otonom sürüş konusuna büyük önem veriyor.

İLGİLİ HABERLER