Eğlence

360 derecelik video Suriye’de iç savaşın getirdiği yıkımın boyutlarını daha iyi görmenizi sağlıyor

Teknoblog içeriklerine Google Haberler’de abone olun:

Suriyeli bir haber ajansı tarafından hazırlanan video, ülkedeki iç savaşın yıkıcı etkisinin 360 derecede görülmesini sağlıyor. Ülkenin kuzeybatısında, Türkiye sınırına oldukça yakın bir yerde bulunan Cisr eş Şuğur’da mayıs ve temmuz ayları arasında altı kameralı bir sistemle kaydedilen görüntüler, Paris’te bulunan Okio Studio’da sanal gerçeklik başlıklarına uygun hâle getirildi.

Cisr eş Şuğur, iç savaşın başlangıcından bu yana Suriye’de en yoğun çatışmaların yaşandığı bölgeler arasında bulunuyor. 2011’de başlayan iç savaş öncesinde 40 bin kişinin yaşadığı şehir, savaşın getirdiği yıkım ve göçle beraber adeta bir “hayalet kent” görüntüsüne kavuşmuş durumda. Hazırlanan video da, “hayalet kent” sıfatını kuvvetlendirecek görüntüler içeriyor.

Smart News Agency tarafından hazırlanan videoda izleyiciler, fareyi ekran üstünde sürükleyerek veya video oynatıcısının sol üst köşesine yerleştirilen navigasyon sekmesiyle farklı açıları görüntüleyebiliyor.

Bu özelliğin Apple Safari tarayıcılarda çalışmadığını belirtmekte fayda var. Le Parisien gazetesi ise en iyi izleme deneyiminin sanal gerçeklik başlığıyla sağlandığına dikkat çekiyor.

İLGİLİ HABERLER