Teknoloji

Suriye çevrim dışı oldu

Şiddeti her gün artan kanlı bir iç savaşın pençesinde olan Suriye’de internet erişimine karartma uygulandığı haberleri konuşuluyor. İlk olarak analitik grubu Renesys ülkenin internet erişimin kesildiğini açıklarken, Google’ın gerçek zamanlı şeffaflık raporu da Renesys’in açıklamasını doğruladı. Renesys ve Google’ın açıklamalarına bir katkı da Umbrella Security Labs’den geldi.

suriye-bayrak-080513

İnternet kesintisinin yaşandığı ülkede işler son günlerde daha karışık bir hal almış durumda. İsrail’in Şam’a düzenlediği ve bir bilimsel araştırma merkezini vurduğu hava saldırısının ardından Esad kuvvetlerinin Bayda ve Banyas’ta katliamlara başladığı yönünde haberler gelmişti. Esad güçlerinin iki günde aralarında çocukların da bulunduğu yüzlerce kişiyi öldürdüğü belirtilirken, çocuklara ait cesetleri gösteren dehşet verici fotoğraf ve videolar internete düşmüştü.

İnternet kesintisine neyin neden olduğu henüz bilinmezken, ülkenin ne zaman yeniden çevrim içi olacağı belirsizliğini koruyor. Suriye’de internet bağlantısı geçtiğimiz yıl da benzer bir kesintiye uğramış, iki günün ardından bağlantı yeniden sağlanmıştı. Kesintinin dün akşam Türkiye saati ile 20:45’te başladığı düşünülüyor. Ülkedeki kaosun sona ermesi için uluslararası kamuoyunun girişimleri devam ederken, Esad rejimi ve muhalifler birbirlerini karşılıklı olarak kimyasal silah kullanımıyla suçluyor.

İlgili >> Google Şeffaflık Raporu, Renesys (Twitter), Umbrella Security Labs

Teknoblog’u XFlipboard, Google Haberler ve Instagram‘da takip et!

İLGİLİ HABERLER