Teknoloji

Surface Pro 5’te daha gelişmiş kalem ve manyetik kalem yuvası bulunabilir

surface pro 5

Microsoft Surface Pro 4, Surface Pro 3 ile karşılaştırıldığında önemli iyileştirmeler barındırsa da, “büyük bir sıçrama” şeklinde nitelenmemişti. Ancak, Microsoft’un Surface Pro hibrit tablet serisi için kafasında nasıl bir şablon oluşturduğu, Surface Pro 4 sayesinde daha net biçimde anlaşılmıştı. Bu plan doğrultusunda tabletini daha iyi hâle getirmek için çalışan Microsoft, tabletin Surface Pen adını taşıyan özel kalemini de elden geçirebilir.

Microsoft’un gerçekleştirdiği Surface Pen patent başvurusuna bakıldığında kalemde planlanan iki değişiklik dikkat çekiyor: Pil ve manyetik yuva. Bugüne kadar AAAA pillerle çalışan Surface Pen, aylar hatta kimi zaman yıl boyunca devam eden bir kullanım süresi sağlamıştı. Ancak şirket, Surface Pen’de yeniden şarj edilebilir pil kullanmayı planlıyor.

Patent dosyasında, aynı zamanda kalem kullanılmadığı zamanlarda bir yuva işlevi görecek bir şarj ünitesinden bahsediliyor. Surface Pen’i manyetik olarak tutan yuva, cihazı halka gibi gözüken şarj devreleri aracılığıyla şarj ediyor. Bu noktada akıllara gelen soru ise kalem yuvasının nereye yerleştirileceği oluyor.

surface-pro-5-kalem-sarj-200116

Microsoft daha önce Surface Pen’in tabletin kendisinden daha kalın olduğunu ve bu nedenle kalemin tabletin içine yerleştirilmesinin mümkün olmadığını açıklamıştı. Ancak manyetik kalem yuvasının kendisi, bir şekilde Surface Pro’ya bağlanması gereken bir araç imajı veriyor. Görünen o ki; Microsoft, Apple’ın iPad Pro’nun özel kalemi Apple Pencil’in Lightning girişi üzerinden şarj edilmesine benzer bir çılgın tasarım kararı vermemek için azami çaba gösteriyor.

Bu fikrin nasıl ve ne zaman kullanılacağı zamanla görülecek. Surface Pro 5, Microsoft’un yeni patentini uygulamaya geçirmesi için makul bir seçenek gibi gözüküyor.

İLGİLİ HABERLER