Teknoloji

Surface Pro daha uzun pil ömrü ve LTE desteğiyle birlikte geliyor

Teknoblog içeriklerine Google Haberler’de abone olun:

surface pro

Microsoft, bir süredir dedikoduları ortalıkta dolaşan yeni Surface Pro bilgisayarın duyurusunu gerçekleştirildi. Selefleri Surface Pro 4, Pro 3 gibi numaralandırılan bu dönüştürülebilir bilgisayar, artık sade bir şekilde, Surface Pro adını taşıyor. Bu yeni bilgisayar bugün Çin’in Şangay şehrinde düzenlenen Microsoft etkinliğinde duyuruldu.

Her ne kadar bu bilgisayarın tanıtımı için Çin seçilmiş olsa da, yepyeni bilgisayar 15 Haziran tarihinden itibaren dünya çapında satışa sunulacak.

Görünüş açısından önceki Surface Pro cihazlarına benzese de, Microsoft yeni versiyon için baştan düşünüldüğünü ve sadece 0.77 kg. ağırlıkla şimdiye kadar üretilmiş en hafif Surface Pro’nun ortaya çıkarıldığını söylüyor.

surface pro

Yedinci nesil Intel Kaby Lake işlemci seçenekleriyle sunulan bu bilgisayarın fansız tasarımlı Core m3 ve Core i5’li versiyonları bulunuyor. Buna ek olarak bir de fan içeren Intel Core i7 işlemcili en üst model bulunuyor. Bilgisayarda 12.3, 3:2 görüntü oranlı PixelSense ekran bulunuyor. Bu ekran 267ppi piksel yoğunluğuyla, normal kullanım uzaklığı göz önünde bulundurulduğunda gayet keskin ve piksellerin görünmeyeceği bir görsel deneyim sunuyor.

Microsoft, pil ömrünün Pro 4’e göre yüzde 50 oranında artırıldığına dikkat çekiyor, tek bir şarjla 13.5 saate kadar çalışma imkanının sunulacağı belirtiliyor. Ayrıca destek ayağında yeni bir menteşe sistemi kullanılıyor, böylelikle cihazı Surface Studio gibi, 165 derecelik epey geniş bir açıda, yüzeye doğru epey eğilmiş şekilde de kullanma imkanı doğuyor. Böylelikle Microsoft’un yeni tasarladığı Surface Pen ile de rahat bir kullanım sunuluyor.

microsoft surface pro

Surface Pen de yenilendi

Microsoft, yeni geliştirdiği Surface Pen ekran kalemi için “pazardaki en hızlı dijital kalem” nitelendirmesini yapıyor. Surface Pen 4096 basınç seviyesi ve 21 milisaniye gibi düşük bir gecikme sunuyor. Ayrıca eğim hassasiyeti de mevcut.

Surface Pen, yeni Pro bilgisayarın kutusundan çıkmıyor. Arzu edenlerin bunu 99 dolarlık fiyat karşılığında satın alması gerekiyor. Yeni kalem mevcut cihazlarda da çalışacak, ancak eğim hassasiyeti yalnızca Surface Pro ile kullanılabilecek. Kalem eğimle kullanıldığında kalemin açısı anlaşılıyor, böylelikle daha iyi gölgelendirme ve mürekkep vurgulandırması yapılabiliyor.

Microsoft Surface Pro için klavye ve kılıf gibi aksesuarlar da sunuyor. Surface Laptop’ta olduğu gibi, Pro’nun klavyesinde de Alcantara kumaşa geçiş yapılıyor. Platin, burgonya şarabı ve kobalt mavisi gibi renk seçeneklerine sahip Surface Pro Type Cover’lar 159 dolara, siyah renkli, Alcantara kumaşsız versiyon ise 129 dolara satılacak.

Yeni Pro modelinde, tıpkı Surface Laptop’ta olduğu gibi USB-C portu bulunmuyor. Bunun yerine Surface konnektörü, USB, mini DisplayPort mevcut. Bu arada Microsoft ilk kez bir Surface Pro modelinde LTE bağlantısına yer veriliyor. LTE versiyonda microSIM ve eSIM desteği bulunuyor ve bunların fiyatları LTE’siz versiyonlara göre biraz daha yüksek olacak.

Yeni Microsoft dönüştürülebilir formlu bilgisayarı bugün itibarıyla yurt dışında 799 dolarlık fiyat etiketiyle satışa sunuluyor. Yukarıda da belirttiğimiz gibi, sevkiyatlar 15 Haziranda, 26 ülkede birden başlayacak.

İLGİLİ HABERLER