Teknoloji

Power Cover dahili bataryasıyla Surface tabletlerin çalışma ömrünü uzatacak

Teknoblog içeriklerine Google Haberler’de abone olun:

Microsoft Surface tabletleri için uzun zamandır beklenen aksesuarlardan biri olan Power Cover’ı tanıttı.

surface-power-cover-230913

Hem bir klavye hem de harici batarya olarak işleyebilen bu yeni kapak 5.3 mm. kalınlığa sahip olan Type Cover’dan biraz daha kalın geliyor, bununla birlikte tablete 30 Wh’lik ek pil kapasitesi veya yüzde 50’ye varan ek batarya ömrü sağlıyor. Power Cover ile birlikte yeni Surface Pro 2 tablet selefine göre iki buçuk kat daha fazla çalışma imkanına kavuşuyor.

Orijinal Type Cover aksesuarına fazlasıyla benzer bir yazma deneyimi sunan bu kapak yumuşak dokumayla kaplanmış. Diğer kılıflar gibi yeni Power Cover kapak da tablete bir dizüstü bilgisayar görünümü kazandırıyor. Power Cover için 199.99 dolarlık fiyat biçiliyor; 119.99 dolarlık Touch Cover 2 ve 129.99 dolarlık Type Cover 2 kapaklarla karşılaştırıldığında daha fazla batarya kapasitesinin daha yüksek maliyet anlamına geldiği anlaşılıyor. Power Cover’ın ne zaman çıkacağı net şekilde açıklanmadı, ancak bu aksesuarın gelecek yılın başlarında çıkması bekleniyor.

Yeni Surface Pro 2 tablet Haswell işlemciyle yüksek performans sunuyor. Bununla birlikte tabletin güç gereksinimi daha da artacaktır, işte bu noktada Power Cover kapak da önemli bir rol oynayacak gibi görünüyor.

İlgili >> Microsoft (PR Newswire)

İLGİLİ HABERLER