Teknoloji

Surface Pen: Surface Pro 4’e özel ekran kalemi

Teknoblog içeriklerine Google Haberler’de abone olun:
microsoft-surface-pen-061015
Görsel: The Verge

Microsoft bugün New York şehrinde düzenlediği etkinlikte yeni Surface Pro 4‘ü ve onunla birlikte kullanılan ekran kalemi Surface Pen’i de tanıttı.

Microsoft Surface Pen için şimdiye kadarki en iyi ekran kalemi nitelendirmesini yapıyor ve onu Apple Pencil’in karşısına iddialı bir rakip olarak çıkarıyor. Surface Pro 3 Pen’e çok benzese de, yeni Surface Pen’in selefine göre üstün olduğu önemli noktalar bulunuyor.

Surface Pen’in beş farklı renk seçeneği bulunuyor, ayrıca farklı yazı yazma ve çizim yapma stilleri için değiştirilebilir kalem uçları da bulunuyor. 1024 basınç noktasıyla kolay çizim ve yazı yazmayı mümkün kılarken, sahip olduğu mıknatıs sayesinde kullanılmadığı zamanlarda Surface Pro 4’ün tepesinde taşınabiliyor.

Ayrıca yeni ekran kaleminin diğer ucunda bir silgi de bulunuyor. İlginçtir ki, Surface Pen’i sahnede tanıtan Microsoft cihaz şefi Panos Panay, ortalıkta silgisi olmayan bir kalemin dolaştığını söyleyerek Apple Pencil’a da gönderme yapıyor.

Surface Pro 3 Pen gibi, Surface Pen de iki kez tıklatıldığında OneNote’u açıyor. Kalemin silgisi bastırıldığında da Cortana etkinleştiriliyor. Apple Pencil gibi yeniden şarj edilebilir pili olmasa da, Microsoft Surface Pen’in içindeki pilin bir yıl boyunca dayanabileceğini söylüyor.

Surface Pen Surface Pro 4 ile birlikte sunulacak. Surface Pro 4, 26 Ekim tarihinden itibaren 899 dolarlık fiyat etiketiyle yurt dışında satışa sunuluyor.

İLGİLİ HABERLER