Teknoloji

Microsoft Surface Laptop Go 2’nin çıkışının yakın olduğunu gösteren yeni bir sızıntı

surface laptop go 2

Güney Kore’deki bir satıcının zamanından önce yaptığı ürün listelemesine bakılırsa Microsoft, kompakt Surface Laptop Go dizüstü bilgisayarının güncellenmiş bir sürümünü çıkarmaya hazır görünüyor.

Surface Laptop Go 2’deki en büyük değişiklik, 2020 yılında çıkmış olan ilk dizüstü bilgisayarda bulunan 10. nesil modelin yerini alan yeni 11. nesil Intel CPU’su (i5-1135G7) olacak gibi görünüyor. Go 2, bu sefer Windows 11 ile yüklü olarak gelecek. Satıcı sayfası üzerinden Google Translate ile elde edilen bilgiler, web kamerasının “gelişmiş HD kamera performansına” sahip olacağını söylüyor. Ön siparişler 2 Haziran’da açılacak, bu nedenle resmi bir duyuru çok uzakta olmayabilir. WinFuture daha önce bu dizüstü bilgisayarın 650 dolarlık bir yurt dışı başlangıç fiyatına sahip olabileceğini bildirmişti.

İşlemcinin dışında yeni dizüstü bilgisayar öncekine hâlâ çok benziyor. Yine 3:2 görüntü oranına sahip 12.4 inç ekrana, aynı bağlantı noktası seçeneklerine (USB-A, USB-C, 3,5 mm kulaklık jakı ve Microsoft’un tescilli şarj cihazı için bir bağlantı noktası) ve belirli modellerde güç düğmesinde yerleşik olan parmak izi sensörüne sahip. İlk Laptop Go modelinde bulunmaması olumsuz biçimde karşılanan arka aydınlatmalı klavye de yok gibi görünüyor.

surface laptop go 2

Mağaza kayıtlarına göre, Surface Laptop Go 2 geçen seferkiyle aynı şekilde 8 GB’a kadar RAM ve 256 GB depolama ile sunulacak. Ancak temel seviye modelinin özelliklerinin ne olacağı net değil. Orijinal Surface Laptop Go, 4 GB RAM ve 64 GB seçeneğiyle başlıyordu, ancak WinFuture’dan gelen önceki bir haber, güncellenmiş versiyonun başlangıcı 128 GB depolama alanıyla yapabileceğini öne sürüyor. Satıcı bilgilerine göre Laptop Go 2, şarj başına 13.5 saat kullanım sunmayı hedefliyor.

Surface Laptop Go, Microsoft’un Surface dizüstü bilgisayar serisinde uygun fiyatlı giriş modeli olarak pazarlanıyor. Hedeflediği kitle ise Chromebook’ların epey popüler olduğu öğrenciler. Ancak ilk model, rekabetçi olmayan bir fiyatla ve sınırlı teknik özelliklerle pek etki yaratmamıştı.

İLGİLİ HABERLER