Teknoloji

Surface Laptop 2 görsel açıdan belirgin bir değişim geçirmeyecek

surface laptop 2

Microsoft 2 Ekim’de merkezinde Surface serisinin olacağı bir etkinlik düzenleyecek. Şirketin bu etkinlikte Surface serisi için ne gibi yenilikler sunacağı şimdiden merak ediliyor. Telefon beklentisinin bu yıl da gerçeğe dönüşmeyeceği şimdiden kesin gibi görünüyor. Redmond merkezli şirketin değişimin ve inovasyonu göstermek için Surface Go’nun dalgasından yararlanması bekleniyor. Etkinlikte tanıtılması öngörülen bir diğer ürün ise Surface Laptop 2 ile ilgili sızıntılar ise dizüstü bilgisayarın görsel açıdan bir değişim geçirmeyeceğini ve sadece yeni bir işlemci ve renk seçeneğiyle kullanıcıların karşısına çıkacağını gösteriyor.

Orijinal Surface Laptop, hem tasarımı hem de bileşenleri itibarıyla üst sınıf bir ürün niteliği taşıyordu. Ancak yüksek fiyat etiketi ve Windows 10 S’in bir araya gelişi nedeniyle dizüstü bilgisayar potansiyel kullanıcılar nezdinde pek büyük bir heyecan yaratamamıştı. İkinci nesil ile Microsoft’un eline eksiklerini kapatmak için bir şans geçse de, sızıntılar bu şansın pek de iyi kullanılamadığını gözler önüne seriyor.

Surface Laptop 2 ile ilgili sızıntılar, MySmartPrice isimli site tarafından paylaşıldı. Buna göre, dizüstü bilgisayar selefi gibi dört farklı renk seçeneğiyle raflardaki yerini alacak. Grafit Altın renk seçeneğinin yerini siyahın alması, şirketin renk paletindeki tek değişiklik gibi görünüyor. Kobalt Mavisi, Burgonya Kırımızısı ve Platin renk seçenekleri ise varlıklarını sürdürüyor.

Kaynakların verdiği bilgiye göre, Surface Laptop 2 en yeni sekizinci nesil Intel Core işlemcilerle gelecek. Bunun dışında bilgisayarda teknik anlamda başka bir değişikliğin yapılması beklenmiyor. Bu da USB-C girişi gibi önemli eksiklerin kapatılmayacağı anlamına geliyor.

Surface Laptop 2 ile ilgili sızıntıların doğru olup olmadığını görmek için 2 Ekim’e kadar sabretmek gerekiyor. Microsoft’un etkinlikte Surface Studio 2’yi de tanıtabileceği söylense de, bu konuda ortada somut bir işaret bulunmuyor.

Teknoblog’u XFlipboard, Google Haberler ve Instagram‘da takip et!

İLGİLİ HABERLER