Teknoloji

Surface Duo piyasaya planlanandan erken çıkabilir

microsoft surface duo

Microsoft çift ekranlı, katlanabilir cihazları Surface Duo ve Surface Neo‘yu geçtiğimiz sonbaharda tanıtmıştı. Bu iki cihazın da 2020’nin sonlarında piyasaya çıkmasının planlandığı açıklanmıştı. Ancak gelen son haberlere göre; Microsoft, Android işletim sistemli Surface Duo’yu ilk etapta planlanandan daha önce bir tarihte piyasaya sürmeye hazırlanıyor.

Bu ilk bakışta potansiyel kullanıcılar için sevindirici bir karar gibi görünse de, erken çıkışın bir bedelinin olacağı söyleniyor. İddialara göre, Surface Duo’da “2019 model” bileşenler bulunabilir. Bilgisayar dünyasında bir önceki yılın bileşenlerini taşıyan bir cihaz çıkarmak çok büyük bir sorun olmasa da, çok hızlı değişen ve yenilenen mobil cihaz ekosisteminde bu bir handikap olarak değerlendiriliyor.

Surface Duo’nun kalbinde Snapdragon 855 işlemcinin bulunacağı söyleniyor. Bu işlemcide de 5G desteği bulunsa da, bu desteği sunmak cihaz üreticisinin inisiyatifine bırakılıyor. Qualcomm’un mevcut amiral gemisi işlemcisi Snapdragon 865’te ise 5G desteği standart olarak sunuluyor.

Windows Central’da yer alan haberde, Surface Duo’nun ilkbahar aylarında satışa çıkabileceği belirtiliyor. Bu tarih, Microsoft’un ilk açıklamasının bir hayli önünde. Ne var ki, erken çıkış telefonda önemli bir eksiğe yol açacak gibi görünüyor. Microsoft’un Surface Duo’yu 5G desteği olmadan çıkaracağı belirtiliyor.

Surface Duo rakipleri karşısında ezilir mi?

Günümüzde amiral gemisi Android telefonların hemen hemen hepsi 5G desteğiyle çıkıyor. Böyle bir ortamda Surface Duo’nun 5G olmadan satışa sunulması, Microsoft için bir pazarlama faciasına yol açacağı söylenebilir. Özellikle Surface Duo gibi füturistik görünen bir telefonda 5G’nin eksikliği biraz daha göze batabilir. Diğer taraftan, Surface Duo’nun ilk müşterilerinin öncelikli kaygısının 5G desteğinden ziyade uygulama geliştirmek olacağı da söylenebilir.

Surface Duo’nun 2019 model bileşenleriyle rakipleri karşında ezilmeyeceğini de söylemekte fayda var. Cihazın performans bakımından kısa süre önce tanıtılan Samsung Galaxy Z Flip ile aynı seviyede olması muhtemel görünüyor. Bu bileşenlerin Microsoft’un vadettiği deneyimi sergilemeye yetip yetmeyeceği ise zamanla anlaşılacak.

İLGİLİ HABERLER