Teknoloji

Surface Duo 2 5G desteği ve daha büyük ekranlarla geliyor

Microsoft, yeni çift ekranlı telefonu Surface Duo 2 ile katlanabilir Android cihaz pazarında şansını bir kez daha deniyor. Duo 2 tasarım bakımından ilk modelden pek fazla uzaklaşmasa da, kullanıcı şikayetlerinin büyük kısmına yanıt veriyor. Kameraları iyileştiren ve güncel bir işlemciyle 5G desteği sunan Microsoft, ekranları da büyütmüş.

Surface Duo 2’de renk seçeneklerinde beyazın yanına siyah da ekleniyor. İki ekranı bir menteşeyle birbirine bağlayan Microsoft, böylelikle telefonun kitap gibi katlanmasını veya çadır gibi durmasını mümkün kılıyor.

İki ekran birlikte 8.3 inçlik bir alan sağlıyor. Ekranların yenileme hızı da 90 Hz’a çıkıyor. Ekrandaki küçük kavis ise Duo 2 kapalıyken saati ve bildirimleri gösteriyor. Ekranlar Corning camla korunuyor.

Telefonun kalbinde Qualcomm Snapdragon 888 işlemci bulunuyor. Bu işlemci 5G desteğini de beraberinde getiriyor. İlk Surface Duo Snapdragon 855 ile gelmesi ve 5G desteğinden mahrum kalması nedeniyle eleştirilmişti.

surface duo 2Surface Duo’da eleştirilen noktalardan birisi de telefonun yetersiz bir tek kameraya sahip olmasıydı. Surface Duo 2’de ise 12 megapiksel ana kameraya 12 megapiksel ultra geniş açılı ve 12 megapiksel telefoto kamera eşlik ediyor. Ana kamera ve telefoto kamerada optik görüntü sabitleme özelliği de mevcut.

Surface Duo 2 de Microsoft’un Surface Pen kalemlerini destekleyecek. Kullanıcılar yeni Surface Slim Pen 2’yi telefonun kenarına manyetik olarak tutturabilecek. Böylelikle kalemi telefonla birlikte kolaylıkla taşımak mümkün olacak.

Microsoft Surface Duo 2 ile birlikte oyun deneyimini de biraz daha ön plana çıkarıyor. Şirketten verilen bilgiye göre; aralarında Asphalt Legends 9, Modern Combat 5, ve Dungeon Hunter 5’in de bulunduğu 150 oyun çift ekran deneyimi için optimize edildi.

Surface Duo 2 kutusundan Android 11 işletim sistemiyle çıkacak. Akıllı telefon 1499.99 dolardan başlayan fiyatlarla belli ülkelerde şimdiden ön satışa çıktı.

Teknoblog’u XFlipboard, Google Haberler ve Instagram‘da takip et!

İLGİLİ HABERLER