Teknoloji

Microsoft Surface Book 2’yi ilkbaharda tanıtmayabilir

Teknoblog içeriklerine Google Haberler’de abone olun:

surface book 2Microsoft’un ilkbahar içinde Surface odaklı bir donanım etkinliği düzenlemesi bekleniyor. ZDNet’ten Mary Jo Foley’in haberine göre, şirket bu etkinliği Surface Book 2 henüz piyasaya çıkmaya hazır olmasa da gerçekleştirecek. Yazılım devi Surface etkinliklerini genelde New York’ta gerçekleştirse de, ilkbahar etkinliğine dair planlar henüz açıklanmış değil. Dolayısıyla Microsoft’un farklı bir strateji izleyebileceği belirtiliyor.

Geçtiğimiz günlerde çıkan haberlerde yeni Surface Book’un çıkarılabilir bir ekrana sahip olmadan raflardaki yerini alabileceği belirtilmişti. Dizüstü bilgisayarın tanıtımı içinse nisan ayının sonu işaret edilmişti.

ZDNet’in haberinde ise yeni Surface Book’un ilkbahar etkinliğinde tanıtılmaya hazır olmadığı öne sürülüyor. Cihazın neden hazır olmadığı ise henüz bilinmiyor. Microsoft’un erteleme kararını başka bir nedenle vermiş olması da ihtimaller arasında yer alıyor. Surface Book’u 2015’in ekim ayında duyuran Microsoft, geçtiğimiz ekim ayında da performans odaklı bir versiyonu görücüye çıkarmıştı.

Surface Book 2 yerine yeni bir Surface kategorisi tanıtılabilir mi?

Microsoft’un ilkbahar etkinliğinde yeni bir Surface kategorisini de tanıtması ihtimaller arasında yer alıyor. Surface ailesi için yeni bir mobil cihaz beklenmese de, ekranı çıkarılamayan dizüstü bilgisayarlar Microsoft için yeni bir kategori olabilir. Bu beklenti kısa süre önce çıkan haberlerle de örtüşüyor. Yazılım devinin Surface etkinliğini duyurması beklense de, şirket için ufuktaki en büyük etkinliğin mayıs ayında düzenlenecek Build konferansının olduğunu hatırlatmakta fayda var.

İLGİLİ HABERLER