Teknoloji

Surface Book 2’yi tamir etmek hiç kolay değil

surface book 2 ifixitTeknolojik cihazlar her geçen gün daha kompakt ve entegre hâle geliyor. Bu da cihazların tamirini zorlaştırıyor. Microsoft’un kısa süre önce tanıttığı Surface Book 2 de bu geleneği bozmuyor. Surface Book 2 iFixit tarafından parçalarına ayrıldı ve Microsoft’un da başlatıcısı olduğu bu trendden vazgeçmediği gözler önüne çıktı.

Microsoft’un mayıs ayında düzenlediği etkinlikte tanıttığı Surface Laptop, iFixit’ten tamir edilebilirlik konusunda 0 puan almıştı. Microsoft için bunu aşmak oldukça zor olsa da, Surface Book 2 de bu geleneği sürdürüyor. Montajda çok sayıda vida ve yapıştırıcı kullanan şirket, aynı zamanda çıkarılması kolay olmayan hassas kablolar yerleştirmiş. Kızılötesi ve 5 megapiksel çözünürlüklü kamera tarafından sıkıştırılan ana kartı çıkartmak da mümkün olmuyor.

Surface Book 2’inin klavye kısmını çıkarmanın kolay olduğu düşünülebilir. Ancak bu düşünce gerçekten oldukça uzak görünüyor. Yoğun yapıştırıcı kullanmaktan burada da vazgeçmeyen Microsoft, pili de klavyenin alt kısmına yapıştırmış. Yapıştırıcıyı gevşetmek için bölgeye ısı uygulamak gerekiyor. Bunun da çok güvenilir bir yöntem olmadığı rahatlıkla söylenebilir.

Surface Book 2 iFixit testinden 1 puan aldı

Surface Book 2 iFixit testinden tamir edilebilirlik konusunda sadece 1 puan alabildi. SSD’nin kolaylıkla yükseltilebilir olması, iFixit’in Surface Book’a 1 puan vermesini sağladı.

İLGİLİ HABERLER