Teknoloji

Surface Arc Mouse Apple Magic Mouse tarzı dokunmatik yüzeyle geliyor

surface arc mouse

Öğrenci dostu işletim sistemi Windows 10 S ve öğrenciler için pek de dost olmayan bir fiyattan satışa sunulan Surface Laptop, geçtiğimiz salı günü düzenlenen Microsoft’un eğitim odaklı basın toplantısının yıldızları arasında bulunuyordu. Ancak bir ton açıklamanın arasında Microsoft’un pek bahsedemediği, sadece PR görselleri ve videoları sayesinde çıkışını öğrendiğimiz bir ürün vardı, o da yeniden tasarlanan Surface Arc Mouse fareydi. Surface Laptop’un tarzına uygun olan yeni fare, bu yeni dizüstü bilgisayarla birlikte önümüzdeki ay itibarıyla satışa sunulacak.

Microsoft’un simgesel ürünlerinden olan Arc Touch’ı bilmeyenler için kısaca tanıtacak olursak, Bluetooth bağlantısıyla çalışan bu fare, piyasada bulunabilecek en ince fare seçeneği olma özelliğini taşıyor. İnce ve neredeyse tamamen düz formda olan bu fareyi üste doğru iterek kavisli bir forma sokmak ve bir fare gibi kullanmak mümkün oluyor. Surface Pro ve Book sahipleri için mükemmel bir seyahat arkadaşı olan, bunun yanı sıra diğer marka dizüstü bilgisayar sahipleri tarafından da tercih edilebilen bu fare düz formu sayesinde çantada da rahatlıkla taşınabiliyor.

İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR: Microsoft Windows 10 S ile neden denenmişi tekrar deniyor?

 

Yeni Surface Arc Mouse farenin temel tasarımı ve mekanizması selefine göre çok fazla değişiklik göstermiyor, ancak önemli bir yenilik ekleniyor. Mevcut Arc Touch farenin ortasında kapasitif bir şerit bulunuyor, burası çevrilebilir tekerleğin ve orta fare tuşunun işlevlerini yerine getiriyordu. Surface Arc Mouse’da ise bu şerit kaldırılıyor, şimdi geriye sadece geniş, pürüzsüz ve dokunmatik bir yüzey kalıyor.

Apple’ın Magic Mouse’ına benzer şekilde dokunmatik olan bu alan izleme dörtgenine benzer bir deneyim sunuyor. Yani yukarı-aşağı, sağ-sol kaydırma yapılabiliyor, böylelikle kullanıcı arayüzünde rahatlıkla gezinti sağlanıyor.

Microsoft Surface Arc Mouse yurt dışında yaklaşık 80 dolarlık fiyat etiketiyle ön siparişe sunuldu. Ürün 15 Hazirandan sonra dağıtıma çıkacak. Böylelikle Surface Laptop ile aynı zamanlarda sahiplerine ulaşmaya başlayacak. Surface Arc Mouse da Surface Laptop gibi Burgonya, Açık Gri ve Kobalt Mavisi renk seçenekleriyle sunulacak.

Teknoblog’u XFlipboard, Google Haberler ve Instagram‘da takip et!

İLGİLİ HABERLER