Manşetler

Süreyya Ciliv Turkcell Genel Müdürlük koltuğunu bırakıyor

turkcell-sureyya-ciliv-251013

Süreyya Ciliv, 9 Ocak 2007 tarihinde oturduğu genel müdürlük koltuğunu 31 Ocak 2015 tarihinden itibaren bırakıyor. Turkcell, Kamuyu Aydınlatma Platformu aracılığıyla yaptığı açıklamayla bu gelişmeyi duyurdu.

Ciliv’in Turkcell Genel Müdürlük görevini bırakacağı bir süredir konuşuluyordu. Ciliv görevinden ayrılma kararıyla ilgili olarak “Turkcell’de geçirdiğim sekiz yılda bilgiyle, teknolojiyle, inovasyonla, ve güçlü takım oyunuyla müşterilerimize, milletimize, sektöre ve hissedarlarımıza değer yaratmak için çalıştık. Bu yolculukta bize inanan ve eşlik eden tüm takım arkadaşlarıma, müşterilerimize, bayilerimize, tedarikçilerimize ve iş ortaklarımıza teşekkürlerimi sunuyorum. Emanet aldığım bayrağı teslim ederken birlikte çalıştığımız bu güçlü ekibin Turkcell’i daha da ileriye taşıyacağına inanıyorum.” şeklinde konuştu.

Turkcell Yönetim Kurulu Başkanı Ahmet Akça da konuyla ilgili olarak “Turkcell olarak Sayın Süreyya Ciliv’in Genel Müdürlüğü döneminde birçok ilke ve başarılara imza attık. Sayın Ciliv, şirketimizin bir GSM şirketinden, bugün Türkiye’nin ve bölgenin önemli iletişim ve teknoloji şirketine dönüşümüne liderlik etmiştir. Kendisine bugüne dek sağladığı katkılardan dolayı teşekkür ediyor; bundan sonraki iş ve özel yaşamında başarılar diliyoruz.” diye görüş belirtti.

Turkcell Genel Müdürlüğü görevine yeni bir genel müdür bulunana kadar Teknoloji Grubundan Sorumlu Genel Müdür Yardımcısı İlker Kuruöz vekalet edecek. Turkcell’de genel müdürlük koltuğuna şu anda THY Genel Müdürü olan Temel Kotil’in oturacağı iddia ediliyor. Bunun yanı sıra şu anda Teknosa’da yönetim kurulu üyesi olan M.Kaan Terzioğlu da muhtemel adaylar arasında bulunuyor.

İLGİLİ HABERLER