EğlenceManşetler

Super Mario Run 15 Aralıkta iPhone, iPad ve iPod touch için çıkıyor

super mario run

super mario runApple ve Nintendo eylül ayındaki iPhone 7 etkinliğinde Mario’nun aralık ayında iOS cihazlarına geleceğini duyurmuştu. Ne var ki, Super Mario Run oyunu için o zaman net bir tarih verilmemişti. Söz konusu tarih en sonunda 15 Aralık olarak kesinleşti.

15 Aralık günü Super Mario Run iPhone, iPad ve iPod touch için yayınlanacak. Oyun ücretsiz olarak indirilebilecek, ancak ek ödeme yapmadan sadece üç modu oynanabilecek. Oyunun tamamını erişilebilir hâle getirmek için 10 dolarlık ödeme yapmak gerekecek. Türkiye fiyatının bundan daha düşük olması muhtemel.

Söz konusu tarih geldiğinde, Super Mario Run aralarında Türkiye’nin de bulunduğu 151 ülkede; İngilizce, Japonca, Almanca, Fransızca, İspanyolca, Portekizce, İtalyanca, Hollandaca, Rusça ve geleneksel Çince olmak üzere 10 farklı dilde dağıtıma çıkacak.

Oyunu yüklemek için iOS 8.0 veya üstü sürümle çalışan bir cihaza sahip olmak gerekiyor. Bu şartı sağlıyorsanız, birkaç hafta sonra engellerin üstünden atlamaya, düşmanları yenmeye ve bozuk para toplamaya başlayabilirsiniz.

Android kullanıcıları da üzülmesin. Nintendo, oyunun bu platformda da en sonunda çıkacağını söylüyor. Ancak şirket bunun için henüz kesin konuşmuyor, “gelecekte bir gün” şeklinde muğlak bir tabir kullanmakla yetiniyor.

İLGİLİ HABERLER