EğlenceManşetler

Super Mario Run 23 Martta Android’e geliyor

super mario run

super mario runAndroid kullanıcılarının Super Mario Run’ın bekleyişi nihayet bitiyor. Geçen yılın sonlarına doğru Google Play’de açtığı sayfayla Android kullanıcılarını bilgilendirmek için ön kayıt toplamaya başlamış olan Nintendo, sözünü tutuyor ve 23 Mart tarihinde dokunmatik ekran uyumlu sürekli koşu oyununun Android versiyonunu çıkarıyor. Bu, aynı zamanda oyunun 2.0 versiyonunun da çıkış tarihi olacak.

Super Mario Run 2.0 güncellemesiyle birlikte kullanıcılara mevcut altı karakterin ötesinde yeni karakterle seçme fırsatı verilecek. Ayrıca oyunu ücretsiz oynayanlara da bir mücadeleyi tamamladıkları takdirde World 1-4’ün üstesinden gelme izni verilecek. 2.0 versiyonunda Nintendo’nun bu ön gösterimini yaptıklarından daha fazlası var, ancak onun için biraz daha beklemeniz gerekecek.

Super Mario Run oyunu geçtiğimiz aralık ayında öncelikle iOS’e gelmiş ve Apple bu popüler oyunun yayınlandığı platform konusunda imtiyaz elde etmişti. Bu özel hak Android kullanıcılarını memnun etmese de, doğrusunu söylemek gerekirse Apple, oyunun tanıtımını iyi şekilde yapmıştı. Her ne kadar oyun için para veren kullanıcı sayısı Nintendo’nun hedeflerini karşılamasa da, oyun ocak ayı bitmeden 53 milyon dolarlık gelire ulaştı.  Bunun, oyun sadece iki hakim mobil platformun daha küçük olanında bulunduğu zaman elde edlien gelir olduğunu belirtmek gerekiyor. Ancak Android kullanıcılarının para vermeye iOS kullanıcıları kadar yatkın olmadıkları gibi bir gerçek var.

Super Mario Run’ın Android’e gelmesi iOS’teki kadar gürültü koparmayacaktır, ancak Nintendo için oyunu daha geniş kitlelere yayma ve elde edilen geliri artırma yolunda katkı yapacağı bir gerçek. Ayrıca yeni sürüm daha fazla iPhone sahibini de oyuna çekebilir.

İLGİLİ HABERLER