Eğlence

Süper Lig maç yayınları ile ilgili kriz çözüme kavuştu

bein sports
Teknoblog içeriklerine Google Haberler’de abone olun:

Son zamanlarda Türk futbolunun gündemini epey meşgul eden ve belirsizlik yaratan Süper Lig maç yayını krizi çözüme kavuştu. Süper Lig resmi yayıncısı BeIN Sports ile Türkiye Futbol Federasyonu arasında anlaşma sağlandı.

NTV Spor‘un haberine göre, Kulüpler Birliği toplantısının ardından Futbol Federasyonu yayıncı kuruluş ile masaya oturdu. Yapılan görüşmede taraflar arasında anlaşma sağlandı. Spor gazetecisi İbrahim Seten’in Twitter’dan yaptığı paylaşıma göre, yayıncı kuruluşun ödemekle yükümlü olduğu yıllık KDV hariç ücret, 500 milyon dolardan 410 milyon dolara indirildi. TL-dolar kuru ise 5,80 TL olarak sabitlendi.

Türkiye Futbol Federasyonu Başkanı Nihat Özdemir, konuyla ilgili olarak NTV’ye yaptığı açıklamada bugün saat 18’de anlaşmayla ilgili açıklamayı yapacaklarını kaydetti. Özdemir yayıncı kuruluş ile olan iş birliğinin 2020’ye kadar devam edeceğini ekledi. Resmi açıklama ile birlikte anlaşmadaki değişiklikler ve detaylar da netleşmiş olacak.

Süper Lig maçları Digiturk Play ve BeIN Connect ile yayınlanmaya devam edecek

Digiturk platformu üzerinden yayın yapan BeIN Sports, aynı zamanda Digiturk Play ve BeIN Connect üzerinden yayınlarını internet üzerinden de futbol severlere ulaştırıyor. Digiturk Play üzerinden Digiturk uydu aboneliği olmayanlara hizmet verilirken, Digiturk’ün içinde BeIN Sports’da yayınlanan Süper Lig maçlarını barındıran paketlerden bir tanesini seçenler de yayınları istedikleri her an istedikleri her yerden, bilgisayar veya mobil cihazları aracılığıyla izleme imkanına kavuşuyor.

İLGİLİ HABERLER