Manşetler

Super Clear LCD ekranlı, çift çekirdekli işlemcili, 5 megapiksel kameralı Samsung Galaxy R resmileşti – Video

Samsung Galaxy R adı verilen yeni akıllı telefonunu sonunda resmileştirdi. Daha önce Galaxy Z adıyla internette boy gösteren bu cihazda Galaxy S II‘de yer alan Super AMOLED Plus ekranın yerini 4.2 inç’lik Super Clear LCD alıyor.

Samsung’un Galaxy R’ye hangi işlemciyi yerleştirdiği bilinmese de, GSMArena sitesi bu işlemcinin NVIDIA Tegra 2 olduğunu iddia ediyor. Galaxy S II gibi 1 GB RAM barındıran bu cihazda 8 GB’lık dahili bellek bulunuyor, ancak microSD kartlarla 32 GB’ye kadar depolama alanı arttırımı yapmak mümkün kılınmış. Samsung Galaxy R’de kamera da indirgenmiş. 5 megapiksel çözünürlüklü kamera 720p video kaydı yapma yeteneğine sahip. Buna rağmen Galaxy R 1080p video oynatabiliyor. HSPA+, Wi-Fi 802.11n, Bluetooth 3.0 desteğine sahip olan Galaxy R’de Android 2.3 Gingerbread sürümü çalışıyor ve 1650 mAh’lik Li-Ion batarya bulunuyor.

Samsung, Galaxy R’nin bu ay sonunda Avrupa’da piyasaya çıkacağını ve sonrasında küresel pazara yayılacağını açıkladı. Galaxy R’nin kısa bir süre sonra Türkiye’ye de geleceğini tahmin ediyoruz.

PhoneArena sitesi tarafından yapılan Samsung Galaxy R inceleme videosunu aşağıda bulabilirsiniz.

Video: Samsung Galaxy R İncelemesi

İlgili – SamsungHub

İLGİLİ HABERLER