Manşetler

Sunrise Meet ile iOS ve Android’e özel takvim klavyesi

Teknoblog içeriklerine Google Haberler’de abone olun:

sunrise-meet-150515-2

Microsoft’un satın aldığı Sunrise iPhone ve Android için yeni bir klavye yayınladı. Bu klavye sayesinde randevularınızı daha kolay oluşturmanız mümkün hâle geliyor.

Sunrise Meet adını taşıyan bu klavye iPhone’a veya Android telefonlarına diğer üçüncü taraf klavyeler gibi yükleniyor ve diğer klavyelere nasıl erişiliyorsa, o şekilde erişiliyor. Ancak sohbet ederken veya gelen bir e-posta iletisine cevap verirken, Meet klavyesini seçtiğinizde karşınıza bir klavye yerine takvim görünümü geliyor. Buradan takviminizde boş olan zaman dilimlerini görebilir ve takvim uygulaması açmaya ihtiyaç duymadan randevu kaydı oluşturabilirsiniz. Oluşturduğunuz bu randevu kaydını yazılı mesaj veya e-posta iletisi olarak karşı tarafa gönderebilirsiniz.

Gönderdiğiniz kişi oluşturulmuş Sunrise Meet sayfasına açılan bir bağlantı alacak, buradan da oluşturulmuş randevu kaydına katılımını veya reddini bildirebilecek.

Sunrise Meet üçüncü taraf klavyenin yazı yazmak dışında ne için kullanılabileceğini gösteren güzel bir örnek olma özelliğini taşıyor. Bu özel klavye sayesinde takvim kaydı belirlerken uygulamalar arasında gidip gelme ihtiyacı ortadan kalkıyor, kayıtlar hızlı şekilde oluşturuluyor.

İLGİLİ HABERLER