Teknoloji

Sundar Pichai Nexus telefonların geleceğine dair ipuçları verdi

sundar pichai
Teknoblog içeriklerine Google Haberler’de abone olun:

sundar pichaiGoogle CEO’su Sundar Pichai, Code Conference kapsamında katıldığı panelde şirketin bundan sonra Nexus serisi üstünde daha fazla kontrol sahibi olmayı amaçladığını belirtti. Pichai, bu plan doğrultusunda akıllı telefonların tasarımı konusunda daha “sabit fikirli” bir tavır içine gireceklerini de ifade etti. CEO’nun ağzından çıkan bu sözler, Google’ın Nexus telefonlarının tasarımının gelişmesi gerektiğine inandığının bir göstergesi olarak nitelenebilir.

Pichai’nin bu sözleri, Google’ın yeni teknolojilerini tanıtırken Nexus cihazlardan faydalanmayı planladığı şeklinde de yorumlanıyor. Şirketin bu planı şimdiden belli bir ölçekte de olsa uygulamaya koyduğu söylenebilir. Google, geçtiğimiz sonbaharda tanıttığı yeni Nexus telefonlara parmak izi tarayıcısı yerleştirerek söz konusu bileşenin Android telefonlarda standart hâle gelmesine öncülük etmeye çalışmıştı.

Ancak Pichai panelde işin donanım boyutundan çok yazılım kısmına dikkat çekmeye çalıştı. Nexus telefonlar saf Android deneyimi sunsa da, Google CEO’su gelecekte bu durumun değişebileceğini belirtti. Nexus telefonlarda Android’in üzerine eklenmiş daha fazla yazılımın görülebileceğini söyleyen Pichai, yazılım kısmında kapsamlı yeniliklere ihtiyaç olduğunu sözlerine ekledi.

Sundar Pichai, Google’ın kendi telefonlarını ilk aşamadan itibaren oluşturup oluşturmayacağı sorusuna ise “Hayır” yanıtını verdi. Telefon konusundaki planlarının halen üretim ortaklarıyla çalışmak olduğunu söyleyen Pichai, panelde Google’ın bundan sonraki dönemde ortaya nasıl bir ürün çıkacağını daha yakından kontrol edeceğinin ipuçlarını verdi. Google’ın ipleri biraz daha sık tutmasının Nexus telefonlara ne gibi değişiklikler getireceği zamanla görülecek.

İLGİLİ HABERLER