Teknoloji

Sundar Pichai 199 milyon dolar değerinde Google hissesiyle ödüllendirildi

sundar pichai

Google CEO’su Sundar Pichai için yılın en kısa ayı, pek çok kişi için olduğundan daha iyi geçiyor. İnternet devinin tepe yöneticisi, mevcut değeri 199 milyon dolar olan 270 binden fazla kısıtlı Google hissesiyle ödüllendirildi. Pichai’nin büyük primini, Google tarafından SEC’e gönderilen belgeleri inceleyen Bloomberg ortaya çıkardı.

Pichai, ilk hisse hibesini geçtiğimiz ağustos ayında Google CEO’su olduğunda almıştı. Şirketin CFO’su Ruth Porat 38.3 milyon dolar değerinde hisseyi prim olarak alırken, Google’ın bulut birimini yöneten Diane Green’e de 42.8 milyon dolar değerinde hisse verildiği açıklandı.

Şirketin paylaştığı son çeyrek rakamlarına bakıldığında, söz konusu üç yöneticinin de geçtiğimiz şirketi büyütme konusunda muhteşem işler başardıkları ve performanslarının yüksek olduğu açıkça görülüyor. Dolayısıyla Google’ın Pichai, Porat ve Green’i deyim yerindeyse “paraya boğmasını” normal karşılamak gerekiyor.

Pich ve Porat’ın hisse primleri, 2019’dan itibaren düzenli olarak her çeyrek gelir getirecek. Bu koşulun her iki ismi de şirkette kalmaya teşvik edeceğini söylemek pek yanlış bir önerme olmayacaktır. Google’ın geçtiğimiz yıl hayata geçirdiği yeni organizasyon yapılanmasıyla birlikte Alphabet çatı şirketi konumuna dönüşmüş ve Google’a güçlü olduğu alanlara daha iyi odaklanma imkanı sağlanmıştı. Google, açıklanan son verilere göre, dünyanın en değerleri markaları sıralamasında Apple’ı geride bırakarak bir numaraya yerleşmiş durumda. Markanın büyük başarısı karşılığında, en tepesindeki ismin ödüllendirilmesini doğal bir sonuç olarak nitelemek gerekiyor.

İLGİLİ HABERLER