Teknoloji

Sundar Pichai Flappy Bird’ün geliştiricisiyle bir araya geldi

sundar pichai

Google CEO’su Sundar Pichai ve popüler mobil oyunların geliştiricisi Dong Nguyen, Vietnam’ın başkenti Hanoi’de bir araya geldi. Alphabet ismi altındaki yeniden yapılanmanın ardından Google’da CEO koltuğuna oturan Pichai, Nguyen ile görüşmesini Twitter paylaşımıyla duyurdu ve muhteşem yazılımcıların dünyanın her yerinden çıkabileceğini belirtti. Nguyen ise en büyük internet şirketinin CEO’suyla tanışmanın bir onur olduğunu dile getirdi.

Dong Nguyen, son derece zor bir mobil oyun olan Flappy Bird’ün geliştiricisi sıfatıyla teknoloji dünyasında adını duyurmuştu. Çıkışından aylar sonra 2014’ün başında popülariteye ulaşan oyun adeta bir çılgınlığa dönüşmüş, bu durumdan rahatsız olan Nguyen de oyunu uygulama mağazalarından kaldırmıştı.

Bu kararının ardından Flappy Bird’e benzer zorlukta yeni oyunlar geliştirmeyi sürdüren Nguyen, altı kişilik şirketi DotGears Studio ile geliştirdiği Swing Copters 2’yi de geçtiğimiz hafta yayınlamıştı.

Sundar Pichai ve Dong Nguyen arasındaki görüşmede nelerin konuşulduğu bilinmiyor. Ancak Pichai tarafından paylaşılan fotoğrafa bakıldığında Google CEO’sunun heyecanlı biçimde bir şeyler anlattığı ve Nguyen’in de onu can kulağıyla dinlediği görülüyor. Popülaritenin doruklarını çok erken görmüş olsa da, Nguyen gibi “yolun başında” şeklinde tanımlanabilecek bir geliştirici için Google gibi büyük bir şirketin CEO’sunun söyleyeceği sözlerin fazlasıyla önem taşıdığı bir gerçek. Nguyen’in fotoğrafa yansıyan vücut dili de bu önemin somut bir göstergesi olarak dikkat çekiyor. Sundar Pichai içinse Nguyen’in başarı hikayesinin ve sonrasında aldığı oyunu uygulama mağazalarından çekme kararının fazlasıyla ilginç olduğu söylenebilir.

İLGİLİ HABERLER