Teknoloji

Google CEO’su Sundar Pichai Alphabet’in yönetim kuruluna katılıyor

sundar pichai

sundar pichai alphabetSundar Pichai, adının önüne yeni bir unvan daha eklemeye hazırlanıyor. Google CEO’su şirketinin çatısı altında bulunduğu Alphabet’in yönetim kuruluna katılıyor. Pichai, 2015’in ekim ayında Alphabet’in kurulmasının ardından Google’ın CEO’luğu görevine getirilmişti. Alphabet çatısındaki yapılanmasıyla amiral gemisi Google ile diğer işler arasına bir çizgi çekilmiş ve pek çok faaliyet “yarı bağımsız” hâle gelmişti.

Yaklaşık iki yıldır Pichai’nin kumandasındaki Google’da işler oldukça iyi gidiyor. Alphabet’in geneli için aynı şeyi söylemek ise pek mümkün değil. Bu sıkıntılardan bazılarının temelinde, Alphabet’in kuruluş felsefesini oluşturan fikirlerden birinin yattığı düşünülüyor. Alphabet; Fiber, X ve sürücüsüz otomobiller gibi girişimleri daha açık ve “hesap verebilir” hâle getirmeyi amaçlıyor.

Yeni yapılanmanın ardından Google’da CEO koltuğuna oturan Pichai, bu sayede Google içine biraz daha fazla odaklandı. Çılgın fikirlerden biraz uzaklaşıp daha sakin ve makul bir ton takınan Pichai ile şirket geçtiğimiz yıl donanım konusunda daha ciddi adımlar atmıştı. Bu sayede Google’ın önünde gelir elde etmek için reklamlara alternatif olabilecek bir yol açılmıştı. Yapay zekâ ve otomatik öğrenme alanlarındaki çalışmalar ise Google’a ana ürünü olan “arama”yı dönüştürmek için yeni bir kapı açtı.

Kısa zamanda önemli işler yapan Pichai için Alphabet’in yönetim kuruluna girmenin “dikkat dağınıklığı” yaratmaması umuluyor. Google’dan yapılan açıklamada, atama “Pichai’nin Google CEO’su olarak yaptığı işlerin takdir edilmesi” şeklinde tanımlandı. Alphabet CEO’su Larry Page ise açıklamasında şu ifadeleri kullandı: “Sundar, Google CEO’su olarak mükemmel bir iş yapıyor. Büyümeyi güçlü sürdürüyor, yeni işbirlikleri oluşturuyor ve ürün inovasyonu konusunda muazzam. Onunla çalışmaktan çok keyif alıyorum ve Alphabet yönetim kuruluna katılacağı için çok heyecanlıyım.”

Sundar Pichai Alphabet yönetim kurulunun 13. üyesi olacak

Pichai’nin Alphabet yönetim kuruluna girişi, başka bir gerçeğin kabulü olarak da nitelenebilir: Alphabet çatısı altında çok sayıda şirket bulunsa da, holdingin merkezinde Google yer alıyor ve diğer şirketler büyük ölçüde “hobi” niteliği taşıyor. Sundar Pichai, Alphabet yönetim kurulunun 13. üyesi olacak. Pichai’nin katılımıyla birlikte yönetim kurulundaki Google temsilcilerinin sayısı ikiye çıkacak. Diane Greene, daha önce Alphabet’in yönetim kurulunda Google’ı temsil ediyordu.

Teknoblog’u XFlipboard, Google Haberler ve Instagram‘da takip et!

İLGİLİ HABERLER