Manşetler

“Sundance” kod adlı iOS 6 iPad için Siri desteği ve Siri API’larıyla birlikte gelecek

Apple’ın mobil işletim sisteminin bir sonraki sürümü iOS 6’da yenilenmiş bir harita sisteminin yanı sıra Siri için sunulacak iPad desteği de bulunacak. TechCrunch’ın kaynaklarına göre “Sundance” kod adıyla anılan bu yeni sürüm yenilenmiş API’larıyla yazılımcıların ilgisini çekecek. Yeni harita API’ları sayesinde iOS 6’nın yeni konum uygulamasından yararlanabilecek yazılımcılar Sundance ile birlikte Siri API’larıyla da tanışmış olacak.

Sonuç olarak üçüncü taraf uygulama geliştiricileri ve servisler Siri’nin işlevlerinden yararlanmaya başlayacak. Şu an için Apple’a ait olan kısıtlı sayıda servis bu sesli komut sistemiyle birlikte çalışabiliyor. Ancak sunulacak API’lar sayesinde yazılımcılar da bu işlevleri çalışmalarına entegre etme fırsatı bulacak. Siri’nin iPad’e gelişi de beğeniyle karşılanacak olaylar arasında yer alıyor. İlk olarak iPhone 4S ile birlikte sunulan Siri yeni iPad’de sadece dikte özelliğiyle sınırlı kalacak şekilde sunulmuştu. Siri’nin kullanıcı arayüzünün daha büyük ekranlı cihazla uyumlu hâle getirilmesi Siri’ye de iPad kapısını açmış olacaktır.

API’lar çıksa ve Siri’nin kullanılabilirlik alanı genişletilse de, Apple yazılımcıların bu teknolojiyle yapacaklarını sınırlı tutmaya devam edecektir. iOS uygulamaları geliştirirken çeşitli API’larda yaşanan kısıtlamaları Siri API’larında da beklemek gerekir. Örneğin, uygulamaların Siri’ye gönderebilecekleri komut sayısı belirli bir zaman aralığı için sınırlanabilir, Apple’ın büyük sunucu çiftliğinin gelen tüm Siri istekleriyle tıkanmasının önüne geçilebilir. Her ne kadar Apple’ın kasasında yeteri kadar para olsa da, şirket gereksiz kullanım olsun istemeyecektir.

iCloud entegrasyonunun derinleştirilmesi, OS X Mountain Lion ile olan bağların sıkılaştırılması gibi özelliklerle birlikte sunulacak olan iOS 6 ile ilgili ilk detayların gelecek ayki WWDC 2012’de açıklanması bekleniyor.

İlgili – TechCrunch

Teknoblog’u XFlipboard, Google Haberler ve Instagram‘da takip et!

İLGİLİ HABERLER