Teknoloji

Şubat 2012’de beklenen Samsung Galaxy S III’ün teknik özellikleri şekilleniyor

Teknoblog içeriklerine Google Haberler’de abone olun:

2012 yılının en çok beklenen cihazlarından bir tanesi Samsung Galaxy S III. Şubat ayı sonlarında düzenlenecek Mobil Dünya Kongresi dahilinde tanıtılması beklenen bu cihazın daha önce internete sızan bir belgeye göre 1.8 GHz’lik çift çekirdekli işlemciyle piyasaya sürüleceği belirtilmişti.

Ne var ki, Güney Kore’de yayın yapan ETNews adlı yayın organı Samsung’un tercihini dört çekirdekli işlemciden yana kullandığını iddia ediyor. Henüz duyurusu yapılmamış olan, 32 nm mimarisi baz alınarak geliştirilen, içinde dört adet Cortex A9 çekirdeği barındıran Exynos 4412 yongasının Samsung Galaxy S III ile çıkacağı dile getiriliyor. Diğer alternatif ise Exynos 5xxx serisinde yer alan ve çift Cortex A15 çekirdeği barındıran 2 GHz’lik Exynos 5250. Ancak bu yonganın 2012’nin ilerleyen aylarında üretime girecek olması Samsung Galaxy S III’nin zamanlamasıyla tam olarak örtüşememe durumunu beraberinde getiriyor. İşte bu yüzden Samsung’un diğer alternatifi tercih edebileceği daha fazla olasılık kazanıyor.

Galaxy Nexus gibi Galaxy S III’ün de 4.6 inç’lik ekrana sahip olması bekleniyor. Söz konusu ekranın 1280 x 720 çözünürlüğe sahip bir Super AMOLED Plus ekran olması olası. Ayrıca dedikodular 12 megapiksellik, 1080p kayıt yetenekli bir kameranın da listede yer alacağı tahmin ediliyor. Cihaz tabii ki Android 4.0 Ice Cream Sandwich yüklü olarak gelecek.

Bu arada Samsung’un 3D teknolojisi üzerinde çalıştığı ve 2012’de 3D ekranlı bir cihazın da gelebileceği konuşuluyor. 3D ekranlı telefonların kalın ve büyük tasarımlarıyla bu yıl ilgi çekip çekmedikleri tartışılır. Ancak daha çekici hâle gelen tasarımlar ve gelişen ekran teknolojisiyle birlikte mobil 3D alanında yeni yılda daha fazla ilerleme görebiliriz. Samsung Galaxy S 3D gibi bir cihaz görür müyüz, o bu noktada belli değil.

İlgili – ET Times

İLGİLİ HABERLER