Ulaşım

Subaru tam elektrik dönemi için tarih verdi

subaru

Otomotiv pazarında elektrik dönüşümü yeni şirketlerin katılımıyla büyüyerek devam edecek gibi görünüyor. Düzenli olarak yeni bir üretici, katalogundaki elektrikli araçların sayısını artırma veya sadece elektrikli araçlar üretme planlarını açıklıyor. İkinci gruba katılan en yeni üretici Subaru oldu.

Subaru’dan yapılan açıklamada, şirketin otomobil portföyünün tamamının elektrikli hâle gelmesine karar verildiği belirtildi. Bu dönüşüm çerçevesinde bazı modeller tarihe karışırken, bazı modeller de elektrik enerjisine geçiş yapacak.

Ancak söz konusu geçiş uzun bir zamana yayılacak. Subaru’nun açıklamasında elektrik dönüşümünün 2030’ların ortası itibarıyla tamamlanacağı ifade edildi. Japon otomobil üreticisinin mevcut zaman çizelgesinde dönüşümün 2035 itibarıyla tamamlanması planlanıyor.

Subaru elektrikli otomobil dönüşümünü Toyota ile birlikte gerçekleştirecek

Subaru’nun elektrikli otomobillere yönelik ilgisinin bir anda ortaya çıkmadığını söylemek gerekiyor. Japon üretici, hisselerinin yüzde 8.7’sine sahip olan Toyota ile birlikte 2020’lerin ortalarında yollara çıkacak elektrikli otomobiller geliştiriyor. Şirket, 2030 itibarıyla ürettiği otomobillerin yüzde 40’ını elektrikli ve hibrit modellerin oluşturmasını planlıyor.

Subaru’nun elektrik dönüşümünde Toyota’nın etkisi büyük. Ancak şirketin teknoloji şefi Tetsuo Onuki, çalışmalarında bağımsız bir yönün de olduğunu belirtiyor. Onuki, konuyla ilgili olarakyaptığı açıklamada şu ifadeleri kullandı: “Toyota’nın teknolojisini kullansak da, belirgin biçimde kendi izlerimizi taşıyan hibrit otomobiller geliştirmeyi de istiyoruz. Bu sadece karbondioksit salınımını azaltmakla ilgili bir durum değil. Sürüş güvenliğimizi ve dört çeker performansımızı da artırmalıyız.”

İLGİLİ HABERLER