Ulaşım

Subaru elektrikli yarış otomobili geliştirdi

subaru e-ra

Subaru elektrikli otomobil pazarına yeni girse de, bu şirketi iddialı projeler açıklamaktan geri kılmıyor. Electrek’in haberine göre, şirket Tokyo Auto Salon etkinliğinde iki yeni konsept elektrikli otomobili gözler önüne çıkardı. Bunlardan biri şirketin ilk tamamen elektrikli yarış otomobili oldu.

STI E-RA Concept, Subaru’nun bir sonraki pist aracı hakkında ipuçları veriyor. Dört Yamaha motoruyla 1073 hp beygir gücü üretebilen otomobil, tutunmayı ve kararlılığı artıran özel bir tork yönlendirme sistemine ve dört çekerli bir elektrikli aksama sahip.

60 kWh kapasiteli batarya biraz küçük olsa da, şirket E-RA’nın pistte gücünü rahatlıkla sergileyebileceğine inanıyor. Subaru’nun hedefi, otomobilin 2023’te Nürburgring pistinde bir turu 6 dakika 40 saniye içinde tamamlayabilmesi. Bu Volkswagen’in ID.R ile elde ettiği 6 dakika 5 saniyelik turdan uzun olsa da, Tesla Model S Plaid gibi yol araçlarının 7 dakika 35 saniyelik turlarının oldukça önünde. Şirket, E-RA’yı bu yıl içinde Japonya’daki pistlerde de test etmeyi planlıyor.

Subaru’nun duyuruları E-RA ile sınırlı kalmadı. Şirket Solterra STI Concept isimli aracını da sergiledi. Bu otomobil, tahmin edilebileceği üzere Solterra’nın daha sportif bir versiyonu olma özelliğini taşıyor. Kaputun altındaki değişiklikler konusunda bilgi verilmezken, eklenen rüzgarlıklar sportif görünümü kuvvetlendiriyor.

Subaru, E-RA ile niyetini ortaya koyuyor. Elektrikli otomobil pazarındaki ciddiyetini göstermek isteyen şirket, yol araçlarının yanı sıra yüksek performans sergileyebilecek araçlar çıkarabileceğinin de ipucunu veriyor.

İLGİLİ HABERLER