Teknoloji

Su geçirmez akıllı telefonlar yolda – Video

Teknoblog içeriklerine Google Haberler’de abone olun:

Su, telefonların en büyük düşmanlarından bir tanesi. Kazara veya bilerek telefonlarımızın suyla buluşmasına neden olabiliyoruz. Suya dayanıklı çeşitli cep telefonları piyasada bulunuyor, ancak bunların hantal yapısı tercih edilmelerini önlüyordu. Bu yılın CES fuarında süper hidrofobik, yani su geçirmez, kaplamalı çeşitli telefonlar tanıtan HzO adlı şirketin belirttiğine göre büyük üreticilerin gelecekte piyasaya çıkaracakları cihazları suya karşı daha dayanıklı olabilir.

HzO yöneticileri Samsung’un geliştirdikleri teknolojiden etkilendiğini, hatta Apple ile de su geçirmez bir iPhone 5 için görüşme yaptıklarını söyledi. Şirket, HzO’nun gelecek sezonun telefonlarında yer alacağını söyledi. Apple ve Samsung’un adları geçedursun, Motorola’nın Xoom 2 ve diğer ürünlerinde su geçirmez kaplama yer almaya başladı bile. Şu anda telefonun dışına ve dahili bileşenlerine yapılan su geçirmez kaplama üçüncü taraf şirketler tarafından gerçekleştiriliyor.

Süperhidrofobik teknolojisi on yıllar önce geliştirildi ve tekstilde kullanıldı. Çeşitli giysilerin üzerine yapılan su geçirmez kaplama sayesinde suyun bunların içinden içeri sızması engellendi. Süperhidrofobik yüzeyin üzerine dökülen su içeri sızamıyor, bunun yerine yüzey üzerinde kayarak ilerliyor veya tutunamadan yere damlıyor. Bu malzemeyle kaplı yüzeyler ayrıca kire ve diğer sıvılara karşı da dayanıklı. Süperhidrofobik teknolojisine ait bir tanıtım videosunu aşağıda bulabilirsiniz.

İlgili – Pocket-lint

İLGİLİ HABERLER