Teknoloji

Studio Display ile ilgili ilginç bir ayrıntı daha; 64 GB dahili hafıza var

apple mac studio display

Apple’ın yeni Studio Display monitörü ilginç bir teknolojik ürün ve bunu büyük ölçüde içinde barındırdığı A13 Bionic yonga setine borçlu. Bu, onu bir iPhone 11 kadar güçlü hâle getiriyor. Ne var ki, Studio Display donanım bileşenlerinin daha fazla ilginç unsur taşıdığı ortaya çıktı. Twitter kullanıcısı Khaos Tian’ın belirttiğine göre, bu cihaz 64 GB’lık devasa bir hafızaya sahip.

Apple’ın, portre modu ve uzamsal ses efektleri gibi ekstra kamera ve ses özelliklerini etkinleştirmek için, üzerinde çalıştığı ekstra yazılım göz önüne alındığında, bir miktar depolama alanına sahip olması Studio Display için mantıklıdır. Ancak yeni monitörün ne kadar yüksek profilli donanıma sahip olduğunu görmek kesinlikle şaşırtıcıdır.

64 GB depolama alanı ve A13 çip, Studio Display’in Apple TV 4K‘ya nazaran daha hızlı bir işlemciye ve temel versiyonunda bulunana göre iki kat daha fazla depolama alanına sahip olduğu anlamına geliyor. Temelde tam teşekküllü bir Apple Silicon iMac (veya dokunmatik ekranı olmayan 27 inçlik dev bir iPad) olmaktan yalnızca birkaç RAM çubuğu ve bir Wi-Fi radyo donanımı uzaklıkta bulunuyor. Üstelik Studio Display, Apple’ın telefonları ve tabletleri için en son yazılım sürümü olan iOS 15.4’ü de çalıştırıyor.

Aslında tüm bunların mantıklı bir açıklaması var. Studio Display’de, Apple’ın iPhone 11’de kullandığıyla aynı şekilde bir A13 yongası var. iPhone 11’in temel versiyonu 64 GB’dı. Apple’ın iPhone 11’in işlemci ve bellek gibi eski parçalarını geri dönüştürüp bunları bir monitöre entegre etmiş olması kuvvetle muhtemel görünüyor.

Bu arada Studio Display’in 64 GB’lık bir depolama alanına gerçekten gereksinim duyup duymayacağı tartışılır. Ancak Apple’ın A13’ün en geniş çapta üretilmiş uyumlu yonga setini alıp bunu yepyeni bir modelde paket hâlinde değerlendirmesi daha ucuza geliyor olmalı.

Belki de tüm bu donanım seçimleri, gelecekte Studio Display üzerinde iOS, macOS veya tvOS gibi yazılımların gayrî resmî olarak çalıştığını görmemize vesile olabilir.

Teknoblog’u XFlipboard, Google Haberler ve Instagram‘da takip et!

İLGİLİ HABERLER