Teknoloji

Stres çarkları patlama riski taşıyor

Teknoblog içeriklerine Google Haberler’de abone olun:

stres carkiStres çarkı son birkaç ayın en moda aletleri arasında yer alıyor. Popülarite anlamında adeta “patlayan” çarkların gerçek anlamda da patlama riski taşıdığı ortaya çıktı.

ABD Tüketici Ürünleri Güvenlik Komisyonu (CPSC), üreticilerin ve kullanıcıların stres çarklarının yanında daha güvende olabilmeleri amacıyla bir dizi talimat hazırladı. Komisyon özellikle metal ve/veya pil içeren stres çarklarının oluşturduğu tehlikeye dikkat çekti.

CPSC stres çarkı sahiplerine çarkı yüzlerinden uzak tutmalarını ve ağızlarına sokmamalarını tavsiye etti. 3 yaşından küçük çocukların çarkla oynamaması da sunulan tavsiyeler arasında yer alıyor.

Kullanıcılara pilli stres çarklarını şarj sırasında gözlemlemelerini öneren CPSC, çarkın gece yatarken şarja takılmamasını tavsiye etti. Komisyon, olası tehlikelere karşı şarj esnasında yangın alarmlarının çalışır olmasını da önerdi.

Stres çarkı üreticileri için de koşullar belirlendi

CPSC, stres çarklarını üretenlerin de güvenlik adına bazı koşulları yerine getirmesini istiyor. Özellikle 13 yaşından küçük çocukların da kullanabileceği çarkların üretimi konusunda hassas olan komisyon, bu çarklarda yutulabilecek boyutta materyallerin veya kurşun içeren boyaların kullanılmasını istemiyor.

İLGİLİ HABERLER