Eğlence

Street Fighter IV’ün 3D versiyonu çevrimiçi oyun desteği ve özellikleriyle geliyor

Teknoblog içeriklerine Google Haberler’de abone olun:

Nintendo’nun çevrimiçi oyunlara bakışı her zaman mesafeli olmuştur. Şirket, Wii oyun konsoluyla bile çevrimiçi oyun pazarına büyük bir giriş yapmadı. Görünüşe göre bu durum çok yakında piyasaya çıkacak olan Nintendo 3DS ile de değişmeyecek. Bu taşınabilir oyun konsolu için çıkacak olan 3D oyunlarda çevrimiçi oyun özelliği bulunsa bile, bu özellik çok kısıtlı bir çevrimiçi mimariden yararlanmak zorunda kalacak. Neyse ki, Capcom Street Fighter klasiğini üç boyutlu dünyaya taşıyor, üstelik bu oyunu ağ üzerinden birden fazla oyuncuyla oynama keyfiyle birlikte sunacak.

Nintendo oyun geliştiricilerinin oyunlarına çevrimiçi özellikleri eklemesi için büyük bir yapı sunmuyor, bu nedenle iş oyun geliştiricilerine düşüyor. Nintendo’nun 3D mobil oyun konsolu için önemli bir oyun geliştiricisi olan Capcom bu noktada işe dahil olarak oyuncuların zevk alacağı özellikleri kendi çabasıyla ekliyor. Şirket “Internet Versus” adı verilen çevrimiçi Verus modunu oyunlarına ekliyor, bu mod oyuncuların diğer oyuncularla buluşup ağ üzerinden birbiriyle kapışmalarını sağlayacak.

Tabii ki, herşey bununla sınırlı değil. Capcom oyuncuların arkadaşlarıyla oyun oynamanın yanı sıra Arcade modundaki zorlukları aşma yoluna da gidebileceğini belirtiyor. Eğer bir arkadaşınızla ya da yabancıyla ağ üzerinden oyun oynamak istemiyorsanız, oyunun çevrimdışı modunu kullanabilir, yanıbaşınızdaki arkadaşınızla da oyun keyfi yaşayabilirsiniz. Capcom’un bu çabasında başarılı olması, kendisine benzer adımlar atıp çoklu oyuncu özelliklerini geliştirdikleri oyunlara ekleyecek oyun geliştiricileri ve yayıncılarının arasından sıyrılabilmesi için ilgi çekici çevrimiçi oyun modları ve özellikleri sunması gerekiyor. Street Fighter IV’ün performansı Capcom’un başarısını ölçmek için önemli bir araç olacak.

İlgili – TGDaily

İLGİLİ HABERLER