Eğlence

Stranger Things Netflix’i zirveye taşıdı

stranger things netflix

Artık insanlar pandemi döneminin zirvesinde olduğu gibi sürekli olarak evde oturup dizi izlemiyor. Ancak çevrimiçi içerik platformlarındaki bazı yapımlar yine büyük ilgi görmeye devam ediyor. Nielsen tarafından ABD için paylaşılan veriler de bu durumu bir kez daha gözler önüne seriyor. Söz konusu verilere göre, Stranger Things Netflix‘te 52 milyar dakika izlenme süresine ulaşarak diğer tüm dizileri solladı. Stranger Things’in bu başarısı Netflix’i rakip platformların önüne taşıdı.

Netflix’in ABD’de en çok izlenen diziler listesindeki 15 yapımdan 10 tanesinin yayıncısı olması dikkat çekiyor. Orijinal yapımlar tarafında ise Netflix’in içerik sayısı 13’e çıkıyor. Ancak Disney+’ın da geniş katalogunun faydasını gördüğü söylenebilir.

Genel listeye üç yapım sokan platform, çocuklara uygun yapımlarının fazlalığı sayesinde de film listesinde 10 sıra kaptı. Amazon Prime Video ise sadece The Boys ve The Rings of Power ile en çok izlenen orijinal yapımlar listesinde kendisine yer bulabilidi.

Stranger Things Netflix abonelerine beşinci sezonuyla veda edecek

Stranger Things Netflix’i 2022’nin zirvesine taşısa da, performansı tüm zamanların zirvesi için yeterli olmadı. Bu başarının sahibi 2020’de 57.1 milyar dakika izlenen The Office. Ancak The Office’in toplam bölüm sayısının 134 olduğunu ve pandemi döneminin de faydasını fazlasıyla gördüğünü belirtmek gerekiyor. Stranger Things’in beşinci sezonuyla ekranlara veda edeceğini hatırlatmakta fayda var.

Nielsen’in araştırması ABD’de çevrimiçi ortamda içerik tüketimin giderek arttığını da gözler önüne seriyor. ABD’de 2022’de çevrimiçi ortamda izlenen içeriklerin toplam süresinin bir önceki yıla kıyasla yüzde 27 oranında arttığı ve 19.4 milyon yılı geçtiği belirtildi. Bu artışta hem platformların hem de orijinal içeriklerin sayısının artmasının etkili olduğu söylenebilir.

İLGİLİ HABERLER