Eğlence

Stranger Things çılgınlığı Spotify’ı da sardı

stranger things 3. sezon

Stranger Things, Netflix’in en popüler orijinal içerikleri arasında yer alıyor. Sevilen dizinin üçüncü sezon bölümleri, 4 Temmuz’da izleyicilerle buluşacak. İlk sezonu 15 Temmuz 2016’da yayınlanan dizinin etki alanı sadece Netflix’le sınırlı kalmıyor. Çevrimiçi müzik platformlarından Spotify, Stranger Things’in etkisinin en yoğun biçimde hissedildiği yerler arasında bulunuyor. Spotify’dan verilen bilgiye göre, diziyle ilgili müzikler platformda 17 milyon saatten uzun bir süre boyunca dinlendi.

Dizinin takipçilerinin en sevdiği şarkı olarak, The Clash’in 1981 tarihli hit şarkısı “Should I Stay or Should I Go” öne çıkıyor. Stranger Things’in Türkiye’deki  izleyicilerinin favorisi ise diziyle aynı ismi taşıyan tema müziği oldu. “Should I Stay or Should I Go” Türkiye’deki izleyicilerin listesinde ise ikinci sırada bulunuyor.

Stranger Things’in sadık izleyicileri, dizinin karakterlerine dayanarak kendi çalma listelerini oluşturdu. Eleven en çok çalma listesine ev sahipliği yapan karakter olurken, bu sırlamada Steve Harrington ikinci, Will Byers ise üçüncü sırada yer aldı. Bu listelerde izleyicilerin favori karakterleriyle eşleştirdikleri, popüler şarkılar bulunuyor.

Spotify kullanıcıları, “The Upside Down” adını taşıyan 3 bin 500’den fazla çalma listesi oluşturdu. Bu listelere en çok eklenen şarkı Kyle Dixon ve Michael Stein imzası taşıyan “The Upside Down” oldu. Diziyle aynı ismi taşıyan tema şarkısı da bu listelerin favori şarkıları arasında bulunuyor.

Son zamanlarda podcast yayıncılığına da büyük önem veren Spotify, 15 tane Stranger Things temalı podcast’e de ev sahipliği yapıyor. Bu podcast yayınları toplamda 4600 saat dinlendi. En popüler podcast ise Addi ve Darrel Darnell tarafından hazırlanan “The Stranger Things Podcast” oldu.

The Clash’in unutulmaz şarkısı “Should I Stay or Should I Go”, Stranger Things’te de özel bir yere sahip. Will’in birinci sezonda Upside Down’da kendisini sakinleştirmek için söylediği şarkı, diziyle birlikte yeniden yükselişe geçti. Şarkının dünya genelindeki dinleme oranı, Stranger Things’in gösterimiyle birlikte yüzde 30 oranında arttı.

Stranger Things’te Mike karakterini canlandıran Finn Wolfhard, yolda ve sette dinlediği şarkıları, özel bir çalma listesinde topladı. Wolfhard, Spotify’a günümüzde en çok hangi şarkıları dinlediğini anlatmayı da ihmal etmedi.

Spotify’da Stranger Things soundtrack ve çalma listelerinde en çok dinlenen şarkılar şu şekilde:

Stranger Things’in Türkiye’deki izleyicilerinin favori şarkıları ise şöyle sıralanıyor:

Spotify’da kullanıcıların adına en çok çalma listesi oluşturdukları karakterler ve her karakter için en çok eklenen şarkılar:

Dünya genelinde Stranger Things temalı en çok dinlenen 5 podcast:

İLGİLİ HABERLER