Eğlence

Stranger Things yeni sezonu rekorla karşıladı

stranger things 3. sezon
Teknoblog içeriklerine Google Haberler’de abone olun:

Stranger Things, 3. sezon bölümleriyle 4 Temmuz’da Netflix abonelerinin karşısına çıkmıştı. Popüler dizinin yeni sezonuyla birlikte rekorları kırması fazla zaman almadı. Netflix’ten yapılan açıklamaya göre, dizinin yeni sezonu dört gün içinde 40 milyondan fazla hesap tarafından izlenmeye başladı. Şirket, 18 milyondan fazla hesabın ise şimdiden üçüncü sezonun tüm bölümlerini izlediğine dikkat çekti.

Stranger Things’in daha önceki iki sezonu, Netflix tarafından yılın daha ileriki dönemlerinde yayınlanmıştı. Netflix, dizinin yeni sezonunu ise ABD’de resmi tatil günü olan 4 Temmuz’da izleyicilerle buluşturmayı tercih etti. Şirketin gün seçiminde ABD’deki tatilden yararlanma isteğinin etkili olup olmadığı henüz bilinmiyor.

Netflix’in Twitter hesabından yapılan paylaşıma göre, toplamda 40.7 milyon ev hesabı dizinin üçüncü sezonunu izlemeye başladı. Şirket, bunun kendisi için bir rekor olduğunun altını çiziyor. Bu rekor, hem Netflix dizilerini hem de Netflix filmlerini kapsıyor. 8 Temmuz itibarıyla, 40.7 milyon hesabın 18.2 milyonunun üçüncü sezonu tamamlamış olması da önemli bir başarı olarak göze çarpıyor.

Söz konusu rakamlar, Netflix için yeni bir trendi temsil ediyor. Şirket, bugüne kadar izleyici sayılarını mümkün olduğunca gizli tutmayı seçmişti. Bu kural, en azından popüler yapımlar için, bozulmuşa benziyor.

Stranger Things 3. sezon bölümlerinden önce de, Netflix’in benzer şekilde “gururlu” paylaşımları olmuştu. Şirket, Bird Box filminin bir hafta içinde 45 milyon hesap tarafından izlendiğini açıklamıştı.

İLGİLİ HABERLER