Teknoloji

Storify önümüzdeki mayıs ayında tamamen kapanacak ve tüm içerikler silinecek

storifyKullanıcıların Twitter ve Facebook gibi sosyal medya platformlarında yapılan paylaşımları bir araya getirmesini sağlayan ve ortaya başka sitelere yerleştirmeye uygun bir içerik çıkaran Storify, 2018’in mayıs ayında faaliyetlerine son vereceğini açıkladı. Storify.com hesabı oluşturmak isteyenlere ise kapı şimdiden kapatıldı.

Platform bundan birkaç yıl önce popülaritesinin zirvesindeydi. Özellikle hikaye anlatmayı sevenler ve gazetecilerin yoğun biçimde kullandığı servis, çeşitli sosyal medya içeriklerinden bir zaman tüneli oluşturmayı ve bunu başka sitelere yerleştirmeyi kolaylaştırmıştı. Servisin işlevinin genel hatları itibarıyla Twitter’ın “Anlar” özelliğine benzediğini söylemek yanlış olmayacaktır.

Mevcut kullanıcılar, 2018’in mayıs ayına kadar servisi kullanmaya ve yeni içerikler oluşturmaya devam edebilecek. Platformun “Sıkça Sorulan Sorular” bölümü, mevcut kullanıcılara kurtarmak istedikleri içerikleri 16 Mayıs 2018 tarihine kadar yedeklemelerini tavsiye ediyor. Bu tarihten itibaren platformun kapıları kapanacak ve tüm içerikler silinecek.

Livefyre lisansı alanlar yola Storify 2 ile devam edebilecek

Sıkça Sorulan Sorular bölümü platformun imkânlarından memnun olanlar için yararlanabilecekleri bir alternatif de öneriyor. Livefyre lisansı satın alan kullanıcılar, diledikleri takdirde yola Storify 2 ile devam edebilecek. Livefyre Studio’nun içinde bulunan bu devam servis ile kullanıcılar mevcut imkânlarından yararlanmayı sürdürebilecek.

İLGİLİ HABERLER