Eğlence

Steven Spielberg’in yöneteceği Ready Player One 2017’de vizyona girecek

steven spielberg netflix

Ernest Cline’ın kaleme aldığı Armada yayınlanmış olsa da, yazarın hayranlarını heyecanlandıracak bir tarih daha ufukta gözüktü. Ernest Cline’ın ilk romanı “Ready Player One”ın sinema uyarlamasının 15 Aralık 2017’de vizyona gireceği açıklandı. Bilimkurgu romanının beyazperdeye aktarımında yönetmenliği Steven Spielberg’in üstleneceği de geçtiğimiz mart ayında duyurulmuştu.

Steven Spielberg’in sıkışık takvimi nedeniyle açıklanan programda bazı değişikliklerin yaşanması halen ihtimaller arasında yer alıyor. Spielberg’in Ready Player One’ın çekimlerine sıradaki projesi The BFG’nin prodüksiyonunun tamamlanmasından sonra başlaması bekleniyor.

Ready Player One’da bilimkurgu, aksiyon ve pop kültürü kullanıcılara bir arada sunuluyor. Gelecekteki bir distopyada geçen romanda insanlık zamanını The Oasis adındaki bir sanal gerçeklik simulasyonunda geçiriyor. Simulasyonun yaratıcısı öldüğünde, sanal dünyanın derinliklerine bir Paskalya yumurtası sakladığı ve yumurtayı bulanın kurucuya ait servete ve şirkete sahip olacağı açıklanıyor. Kitabın ana karakteri Parzival, yumurtayı bulma macerasında 80’lerin pop kültürüyle, müziğiyle, filmleriyle ve TV programlarıyla ilgili görevleri yerine getiriyor.

Ready Player One’ın senaryosunda Zak Penn’in imzası bulunuyor. X-Men ve Avengers gibi projelerde büyük katkısı bulunan Penn, yeni Transformers filmlerinden birinin de senaryo ekibinde olacak.

Teknoblog’u XFlipboard, Google Haberler ve Instagram‘da takip et!

İLGİLİ HABERLER